Skořicoví šneci

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 180g másla
  • 320g mléka
  • 120g třtinového cukru
  • 480g hladké mouky
  • 7g sušeného droždí
  • 2 lžičky skořice
  • lžička kardamomu
  • špetka soli

Postup

1

Polovinu másla rozpusťte a smíchejte s polovičním množstvím mléka , 50g cukru, kardamomem a lžičkou skořice. Mouku promíchejte s droždím a solí. Přidejte máslovou směs a začněte zadělávat těsto. Postupně přidávejte zbytek mléka, až vám vznikne vláčné těsto, které se bude odlepovat od misky. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte minimálně hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň – druhou polovinu másla vymíchejte se zbylým cukrem a skořicí.

2

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části. Z každé vyválejte obdélník, na který rozprostřete náplň a zarolujte. Nakrájejte na šneky silné asi 2,5-3,5cm.

3

Dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě 45min kynout. Upečte je v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Dort red velvet

Snadná křehká oříšková kolečka s čokoládovou polevou

Domácí housky z kynutého těsta

Květák s tymiánem pečený v troubě

Sladký domácí chléb jen z 5 surovin

Výborná játrová paštika

Bramborovo-tvarohové placičky

Citronové muffiny s mákem

Cuketové brownies s malinami

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu