fbpx

Ingredience na 10 porcí

  • 180g másla
  • 320g mléka
  • 120g třtinového cukru
  • 480g hladké mouky
  • 7g sušeného droždí
  • 2 lžičky skořice
  • lžička kardamomu
  • špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Polovinu másla rozpusťte a smíchejte s polovičním množstvím mléka , 50g cukru, kardamomem a lžičkou skořice. Mouku promíchejte s droždím a solí. Přidejte máslovou směs a začněte zadělávat těsto. Postupně přidávejte zbytek mléka, až vám vznikne vláčné těsto, které se bude odlepovat od misky. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte minimálně hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň – druhou polovinu másla vymíchejte se zbylým cukrem a skořicí.

Skořicoví šneci
2

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části. Z každé vyválejte obdélník, na který rozprostřete náplň a zarolujte. Nakrájejte na šneky silné asi 2,5-3,5cm.

Skořicoví šneci
3

Dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě 45min kynout. Upečte je v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře