Dort s překvapením

Tenhle dort je hlavně pro děti, ale stejným principem můžeme do dortu dát i lísky na koncert, na zápas, nebo nějakou hezkou drobnost. Cukrovinky jsou ovšem nejhezčí a nejefektnější. Jen počkejte, až uvidíte ty překvapené tvářičky dětí, když se z dortu začnou sypat lentilky a jiná cukrátka 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Dort s překvapením
Dort s překvapením

Postup je vlastně velmi prostý. Upečeme korpus a připravíme náplň, kterou dort potřeme. Recept na korpus a opravdu úžasnou, bílou náplň najdete kupříkladu zde, v receptu na Red velvet cake.

POZOR: Korpus budeme péct na 175°C, to ano, ale budeme ho péci o něco déle než na 25-30 minut, jak je uvedeno v receptu na Red Velvet cake. Necháme ho v troubě na takových 45-50 minut. Bude hodně záležet na tom, jak velkou budete mít formu a jaký bude mít tvar. Princip je ovšem takový, že jelikož budeme tento dortík vydlabávat, musí mít korpus/kůrku o něco tvrdší a ne vláčnou a měkkou. Dort totiž musí držet tvar.

Krok 1:

Po upečení, které kontrolujeme špejlí či párátkem, korpus vyndáme a necháme 10 minut chladnout. Až poté dort vyklopíme či vyndáme a začneme s ním pracovat.

Krok 2: 

Dort rozkrojíme v půli a nožem v něm vyřízneme menší kružnici korpusu, kterou poté jemně vydlabeme lžící. Tady mám vždycky nervy napnuté – je to nejdůležitější část, aby se korpus nerozbil. Díru vyhloubíme, jak potřebujeme, vždy ale doporučuji nechat alespoň 5 – 8 cm tlusté stěny.

Krok 3: 

Naplňte spodní část vydlabaného korpusu čímkoliv si budete přát. Lentilky vypadají úžasně, protože jsou velmi barevné a sypké, takže se dort po rozkrojení skoro rozlije 🙂 Mezi lentilky pak dejte to, co mají děti nejraději (nebo nějaký dárek).

Krok 4:

Stejně jako zedníci spojují cihly maltou, my spojíme dvě části vydlabaného korpusu naší náplní. Potřeme hrany obou částí korpusu a spojíme. Netlačíme! Pouze jemně položíme a zkontrolujeme, jestli na sobě korpusy dobře sedí a někde nám neutíkají.

Krok 5:

Potřeme korpus naší náplní, případně vytřeme spáru. Dáme na 15 minut do ledničky.

Krok 6:

Dort vyndáme z ledničky a potřeme druhou vrstvou náplně. Poté dort ozdobíme dle libosti.

Hotovo! Jakmile dort rozkrojíte, bude o zábavu postaráno. Ovšem jakmile je dort rozkrojen, není radno ho nechávat dlouho stát nebo ho dokonce nechat přes noc rozkrojený v lednici. S velkou pravděpodobností by se propadl. Na chuti by to nic nezměnilo, ale pro parádu už to zkrátka nebude.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Výživná kaše s chia semínky, kokosovým mlékem a vločkami

Nepečený beránek

Třený velikonoční beránek

Vánoční cheesecake s příchutí vaječného koňaku

Dietnější špenátové lasagne

Apple pie s karamelom

Vajíčková pomazánka s ředkvičkami

Bezlepkové pomerančové wafle

Vánočka

Skořicové lívance

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut