Postup
Postup je vlastně velmi prostý. Upečeme korpus a připravíme náplň, kterou dort potřeme. Recept na korpus a opravdu úžasnou, bílou náplň najdete kupříkladu zde, v receptu na Red velvet cake.
POZOR: Korpus budeme péct na 175°C, to ano, ale budeme ho péci o něco déle než na 25-30 minut, jak je uvedeno v receptu na Red Velvet cake. Necháme ho v troubě na takových 45-50 minut. Bude hodně záležet na tom, jak velkou budete mít formu a jaký bude mít tvar. Princip je ovšem takový, že jelikož budeme tento dortík vydlabávat, musí mít korpus/kůrku o něco tvrdší a ne vláčnou a měkkou. Dort totiž musí držet tvar.
Krok 1:
Po upečení, které kontrolujeme špejlí či párátkem, korpus vyndáme a necháme 10 minut chladnout. Až poté dort vyklopíme či vyndáme a začneme s ním pracovat.
Krok 2:
Dort rozkrojíme v půli a nožem v něm vyřízneme menší kružnici korpusu, kterou poté jemně vydlabeme lžící. Tady mám vždycky nervy napnuté – je to nejdůležitější část, aby se korpus nerozbil. Díru vyhloubíme, jak potřebujeme, vždy ale doporučuji nechat alespoň 5 – 8 cm tlusté stěny.
Krok 3:
Naplňte spodní část vydlabaného korpusu čímkoliv si budete přát. Lentilky vypadají úžasně, protože jsou velmi barevné a sypké, takže se dort po rozkrojení skoro rozlije 🙂 Mezi lentilky pak dejte to, co mají děti nejraději (nebo nějaký dárek).
Krok 4:
Stejně jako zedníci spojují cihly maltou, my spojíme dvě části vydlabaného korpusu naší náplní. Potřeme hrany obou částí korpusu a spojíme. Netlačíme! Pouze jemně položíme a zkontrolujeme, jestli na sobě korpusy dobře sedí a někde nám neutíkají.
Krok 5:
Potřeme korpus naší náplní, případně vytřeme spáru. Dáme na 15 minut do ledničky.
Krok 6:
Dort vyndáme z ledničky a potřeme druhou vrstvou náplně. Poté dort ozdobíme dle libosti.
Hotovo! Jakmile dort rozkrojíte, bude o zábavu postaráno. Ovšem jakmile je dort rozkrojen, není radno ho nechávat dlouho stát nebo ho dokonce nechat přes noc rozkrojený v lednici. S velkou pravděpodobností by se propadl. Na chuti by to nic nezměnilo, ale pro parádu už to zkrátka nebude.