Ingredience na 2 porce

  • 300 g penne
  • 3 lžíce másla
  • lžíce olivového oleje
  • svazek jarní cibulky (6–8 ks)
  • 300 g žampionů
  • 1 hrst sušených hub
  • sůl
  • pepř
  • 50 g (2–3 lžíce) hladké mouky
  • 100 ml 30% smetany
  • 3 lžíce řeckého jogurtu (jestli nemáte, dejte více smetany)
  • muškátový oříšek
  • petrželka
  • 3 ks sušených rajčat naložených v oleji  

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Sušené houby zalijte trochou horké vody. Žampiony nakrájejte na plátky asi 3–4mm široké. Jarní cibulku nakrájejte na šikmá kolečka.

2

Penne vařte dle návodu na obalu – příprava omáčky potrvá cca 15 minut, tak dejte vařit vodu rovnou. Zatím připravujte omáčku a až se vám začne vařit voda, osolte a vsypte těstoviny.

3

Na rozpuštěném másle s olivovým olejem nechte krátce orestovat jarní cibulky. Pak přidejte čerstvé žampiony a zcezené sušené houby. (Vodu z nich ale nevylévejte.)

4

Osolte a opepřete, restujte další 2 minutky, ztlumte plamen, zaprašte moukou. Zamíchejte, přilijte smetanu a jogurt a cca 6 lžic vody z hub.

5

Přidejte nasekaná rajčata, strouhněte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a přiveďte k varu, aby omáčka jen lehce probublávala cca 6–7 minut. Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře