
Sušené houby zalijte trochou horké vody. Žampiony nakrájejte na plátky asi 3–4mm široké. Jarní cibulku nakrájejte na šikmá kolečka.
Penne vařte dle návodu na obalu – příprava omáčky potrvá cca 15 minut, tak dejte vařit vodu rovnou. Zatím připravujte omáčku a až se vám začne vařit voda, osolte a vsypte těstoviny.
Na rozpuštěném másle s olivovým olejem nechte krátce orestovat jarní cibulky. Pak přidejte čerstvé žampiony a zcezené sušené houby. (Vodu z nich ale nevylévejte.)
Osolte a opepřete, restujte další 2 minutky, ztlumte plamen, zaprašte moukou. Zamíchejte, přilijte smetanu a jogurt a cca 6 lžic vody z hub.
Přidejte nasekaná rajčata, strouhněte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a přiveďte k varu, aby omáčka jen lehce probublávala cca 6–7 minut. Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem.