Kořeněný lilek po čínsku

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • střední lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce hoisin omáčky (mrkněte dolů do tipů, jak si připravit domácí)
  • 1 lžíce čínského vína
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • půl lžičky pálivé sriracha omáčky (možná ji máte a ani nevíte, že se tak jmenuje) nebo tabasco či trochu chilli
  • 2 lžíce oleje nejlépe sezamového

Postup

1

Lilek nakrájejte na 1,5 cm široká kolečka. Osolte a nechte je pustit vodu (cca 30 minut), pak je vysušte papírovou utěrkou. Pak je překrojte ještě napůl.

2

Osmahněte lilek na oleji, krásně do zlatova. Mezitím si nakrájejte jarní cibulku na tenká kolečka. Pak lilek vyjměte z pánve a dejte stranou.

3

Ztlumte plamen na minimum, přidejte ještě trošku oleje, bílou část a většinu i té zelené jarní cibulky, přidejte prolisovaný česnek, zázvor, hoisin omáčku, víno i ocet (pokud používáte pálivo srirachu, tak i tu) a jen nechte mírně prohřát. Pokud by se tekutina vypařila velmi rychle, přidejte malé množství vody.

4

Vraťte ke koření lilek, promíchejte. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Podávejte posypané zbytkem jarní cibulky a třeba s pečivem.

Poznámka

Jak na domácí hoisin omáčku? Smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci arašídového másla, lžičku medu, lžičku rýžového octa, prolisovaný malý stroužek česneku, lžička sezamového oleje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemná fazolová polévka

Video: Úchvatný vanilkový dort s malinami a mascarpone krémem

Snadné bylinkové kuře s cuketou z jedné pánve

Palačinkový dort s čokoládovým krémem a jahodami.

Nepečený dort s ovocným želé

Kefírové minidortíky s tvarohovo lučinovým krémem

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Krémová žampionová omáčka

Penne s cuketou a pancettou

Domácí chilli du pivert

Veganské vindaloo

Zapečené brambory se zelím