Pečené brambory

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8–10 ks menších/středních nových brambor
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • půl citronu

Postup

1

Brambory očistěte, neloupejte. Vařte v osolené vodě 5–8 minut. Zceďte a nechte lehce vychladnout.

2

Mezitím smíchejte rozpuštěné máslo, olivový olej, tymián a 3 stroužky prolisovaného česneku.

3

Brambory nakrojte, ale nedokrojte až dolů. Potřete směsí, osolte. Citron nakrájejte na čtvrtky.

4

Dejte brambory do vymazaného pekáčku, přidejte neoloupané zbývající stroužky česneku a citronové kousky.

5

Pečte na 170 °C cca 12–15 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové ragú s fazolkami

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu

Gulášová polévka

Bramborovo-tvarohové placičky

Guláš z masáků

Lahodné lískooříškové mléko

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou

Nepečený cheesecake s jahodami

Slané vafle

Jednoduchý jablečný koláč s makovými puntíky

Smetanová hlívová omáčka