Bezlepková pizza z květáku s medvědím česnekem

Jistě už jste zaznamenali současnou módní bezlepkovou vlnu. Já osobně nejsem zastáncem totálního vyřazení lepku ze stravy, pokud to není ze zdravotních důvodů nutné. Ale zamysleli jste se někdy nad tím, kde všude je lepek obsažen? Říká se „všeho s mírou“, takže můžete zkusit lepek vyřadit aspoň z některých denních chodů. Svému zdraví i své tajli tím určitě prospějete :).

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na koláč o průměru 26 cm budeme potřebovat:

Korpus

  • 120 g čedaru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce zlatých lněných semínek
  • 1 menší květák
  • 1 lžička kari
  • sůl

Obloha teplá

  • 30 listů medvědího česneku
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1/2 chilli papričky
  • sůl
  • olivový olej

Obloha studená

  • 8 cherry rajčátek
  • 4 listy medvědího česneku
  • 1 mozzarella
  • černý sezam

Postup

1

Z květáku odkrájíme růžičky a po malých dávkách je rozmixujeme v mixéru. Doporučuju nepropadnou pokušení jich tam nacpat víc, protože se v běžném mixéru nerozmixují :). Květákovou drť přendáme do misky. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, vejce, kari, sůl a lněná semínka. Důkladně promícháme. Na plech položíme pečicí papír a na něj vytvarujeme z květákového těsta placku vysokou asi 1 cm. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

2

Mezitím si nakrájíme na plátky česnek a orestujeme jej na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájenou cibulku a chilli papričku. Osolíme. Medvědí česnek opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do pánve a jen půl minuty zahřejeme, aby zavadl. Směsí potřeme upečený korpus.

3

Rajčátka rozkrájíme na čtvrtky a poházíme je po pizze. Mozzarellu rozkrojíme podélně napůl a příčně na plátky a ty také rozložíme po povrchu. Posypeme pokrájeným medvědím česnekem a posypeme sezamem.

4

Podáváme teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Plněný oříškový dort bez mouky

Nepečený oreocheesecake

Bezlepkový kmínový chleba se lněným semínkem

Jablečné lívanečky

Jemné čokoládové sušenky „Crinkles“

Pikantní barbeque losos s vůní zázvoru a chilli

Skořicové donuty

Ovocno-škoricové suflé

Rychlý mrkvový salát

Jednoduché meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Za 30 minut proměníte starý chléb ve vynikající sýrové muffiny