
Kuře
Rýže
Předehřejte troubu na 180 °C.
Natřete kuře kořením, na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte olej a dejte kuře kůží dolů. Restujte 3 minuty, pak zvyšte teplotu a opékejte další 2 minuty dohněda.
Poté dejte kuřecí na talíř, z pánve odstraňte přebytečný olej a vložte rozpustit máslo.
Přidejte česnek, cibuli a restujte 2 minuty dosklovata.
Přisypte rýži, víno a vařte 2 minuty, nebo dokud se většina vína nevyvaří. Přilijte vývar, mléko, sůl a pepř. Přiveďte k varu, vložte kuřecí stehýnka, přikryjte poklicí a přemístěte do trouby.
Pečte 20 minut s poklicí, poté ji sundejte a nechte péct dalších 10 minut, aby rýže změkla, ale nerozvařila se.
Vyndejte kuře z rýže a do pánve vmíchejte parmazán, máslo, tymián a mléko.
Servírujte rýži na talíře, navrch vložte kuře a ihned podávejte.