fbpx

Voňaví skořicoví šneci se štědrou porcí nadýchaného krému

Neodolatelně sladcí a voňaví skořicoví šneci. Nebojte se již více kynutého těsta a zažijte svoji premiéru s tímto perfektním receptem na domácí skořicové šneky s výborným krémem na povrchu. Uvidíte, že tento recept nebudete dělat naposledy. 🙂

Recept na skořicové šneky

Ingredience

Těsto

  • 7 g sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ⅓ hrnku změklého másla
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 4 hrnky hladké mouky

Náplň

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce mleté skořice
  • ⅓ hrnku změklého másla

Krém

  • 6 lžic másla
  • 1½ hrnku moučkového cukru
  • ¼ hrnku krémového sýra/tvarohu
  • ½ lžičky vanilky
  • ⅛ lžičky soli

Postup

Krok 1

Sušené droždí rozpusťte v teplém mléce ve větší míse. Do druhé mísy dejte cukr, máslo, sůl, vejce a mouku. Vše dobře promíchejte. Nalijte ke směsi droždí s mlékem a vše dobře promíchejte pomocí robotu. Vzniklé těsto přendejte do olejem vymazané misky, zakryjte potravinovou folií a nechte hodinu kynout, nebo dokud se těsto dvakrát nezvětší v objemu. Poté těsto rozválejte na obdélník o velikosti přibližně 40 x 30 cm a tloušťky 5 mm. Na náplň smíchejte máslo, cukr a skořici. Rozválené těsto touto směsí rovnoměrně namažte.

cinnabon-cinnamon-rolls-collage2

Krok 2

Předehřejte troubu na 180 °C a plech o velikosti 22 x 33 cm lehce vymažte olejem. Opatrně zarolujte těsto do válce a nakrájejte z něj přibližně 1,2 cm tlusté šneky. Skládejte na vymazaný plech a nechávejte mezi nimi větší mezery.

cinnabon-cinnamon-rolls-collage3

Krok 3

Přikryjte šneky čistou utěrkou a nechte je dalších 30 minut kynout. Poté pečte přibližně 20 minut dozlatova. Mezitím si můžete připravit krém. Do mísy dejte všechny ingredience a rozšlehejte do nadýchané hmoty. Jakmile budou šneci hotoví, nechte je chvilku zchladnout a poté je namažte štědrou porcí krému.


cinnabon-cinnamon-rolls-collage5

Mohlo by vás zajímat:
domácí krémový sýr originální recepty pečení rychlé recepty skořice sladké recepty snadné recepty

Zdroj: www.jocooks.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře