Voňaví skořicoví šneci se štědrou porcí nadýchaného krému
Ingredience
Těsto
- 7 g sušeného droždí
- 1 hrnek vlažného mléka
- ½ hrnku krupicového cukru
- ⅓ hrnku změklého másla
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 4 hrnky hladké mouky
Náplň
- 1 hrnek třtinového cukru
- 3 lžíce mleté skořice
- ⅓ hrnku změklého másla
Krém
- 6 lžic másla
- 1½ hrnku moučkového cukru
- ¼ hrnku krémového sýra/tvarohu
- ½ lžičky vanilky
- ⅛ lžičky soli
Postup
Sušené droždí rozpusťte v teplém mléce ve větší míse. Do druhé mísy dejte cukr, máslo, sůl, vejce a mouku. Vše dobře promíchejte. Nalijte ke směsi droždí s mlékem a vše dobře promíchejte pomocí robotu. Vzniklé těsto přendejte do olejem vymazané misky, zakryjte potravinovou folií a nechte hodinu kynout, nebo dokud se těsto dvakrát nezvětší v objemu. Poté těsto rozválejte na obdélník o velikosti přibližně 40 x 30 cm a tloušťky 5 mm. Na náplň smíchejte máslo, cukr a skořici. Rozválené těsto touto směsí rovnoměrně namažte.

Předehřejte troubu na 180 °C a plech o velikosti 22 x 33 cm lehce vymažte olejem. Opatrně zarolujte těsto do válce a nakrájejte z něj přibližně 1,2 cm tlusté šneky. Skládejte na vymazaný plech a nechávejte mezi nimi větší mezery.

Přikryjte šneky čistou utěrkou a nechte je dalších 30 minut kynout. Poté pečte přibližně 20 minut dozlatova. Mezitím si můžete připravit krém. Do mísy dejte všechny ingredience a rozšlehejte do nadýchané hmoty. Jakmile budou šneci hotoví, nechte je chvilku zchladnout a poté je namažte štědrou porcí krému.
