Hrnkový moučník – bublanina

Tenhle recept mám od mamči a opravdu netuším, kde ho vyhrabala ona... Pravdou ale je, že se nám vždycky – a tím myslím opravdu VŽDYCKY – vyvedl... No, a protože máme přístup k většímu množství ovoce z vlastní zahrady a protože je to rychlovka, pekly jsme ho docela často. A táta většinou sbalil vyprázdněnou mísu a zdlábnul ten zbyteček syrového těsta... Když se tak nad tím zamyslím, asi to byla první sladká věc, se kterou jsem jako dítě mamce v kuchyni pomáhala. Zkuste a posuďte sami...

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek mléka
  • půl hrnku oleje
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ovoce (jahody, ostružiny, borůvky, meruňky, třešně, dokonce i švestky, výborný je rybíz a angrešt, rebarbora, …)

Postup

1

Nejprve si z bílků vyšlehejte hustý sníh.

2

Vezměte si větší mísu a nasypte do ní všechny sypké ingredience. Obecně se doporučuje mouku prosít, ze zkušenosti to ale není potřeba. Promíchejte.

3

Vymažte si máslem/olejem pekáč, ve kterém nejčastěji pečete tzv. lité buchty. Doporučuju rozměr tak 30 x 45 cm. Vysypte ho hrubou moukou nebo kokosem a přebytek vsypte do mísy.

4

Přidejte žloutky, olej a mléko a zpracujte mixérem do hladkého těsta.

5

Opatrně zapracujte sníh a nalijte do vymazaného plechu. Posypte ovocem (já přidala i mandlové lupínky, můžete zkusit i kousky čokolády).

6

Dejte péct do vyhřáté trouby na deset minut na 170 °C, pak teplotu snižte na 160 °C a dopečte, dokud povrch lehce nezezlátne. Odhadem tak dalších 15–20 minut. Píchněte doprostřed špejlí, pokud se těsto už nelepí, máte hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Video: Smažené vanilkové tyčinky hotové za 25 minut

Popraskané dýňové sušenky

Video: Čtyřvrstvý krémový pekanový raw dort slazený pouze ovocem

Kandovaná dýně

Avokádový hummus

Video: Clafoutis – Jednoduchá francouzská bublanina s třešněmi

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Masopustní staročeské koblihy

Kesu mrkvove kari

Restovaný losos s fazolkami, česnekem a jarní cibulkou za 30 minut