
Nejprve si z bílků vyšlehejte hustý sníh.
Vezměte si větší mísu a nasypte do ní všechny sypké ingredience. Obecně se doporučuje mouku prosít, ze zkušenosti to ale není potřeba. Promíchejte.
Vymažte si máslem/olejem pekáč, ve kterém nejčastěji pečete tzv. lité buchty. Doporučuju rozměr tak 30 x 45 cm. Vysypte ho hrubou moukou nebo kokosem a přebytek vsypte do mísy.
Přidejte žloutky, olej a mléko a zpracujte mixérem do hladkého těsta.
Opatrně zapracujte sníh a nalijte do vymazaného plechu. Posypte ovocem (já přidala i mandlové lupínky, můžete zkusit i kousky čokolády).
Dejte péct do vyhřáté trouby na deset minut na 170 °C, pak teplotu snižte na 160 °C a dopečte, dokud povrch lehce nezezlátne. Odhadem tak dalších 15–20 minut. Píchněte doprostřed špejlí, pokud se těsto už nelepí, máte hotovo.