fbpx

Banánovoskořicoví šneci

Tohle je jedna z variací na skořicové šneky. A banán udělá opravdu zázrak, jsou krásně měkoučké a byly hnedka pryč.

Banánovoskořicoví šneci

Ingredience na 10 porcí

  • 225 g polohrubé mouky
  • 225 g pšeničné chlebové mouky
  • lžička soli a lžička cukru
  • 1 balení sušeného droždí
  • 150 ml teplého mléka
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • náplň: rozpuštěné máslo, 4 střední banány, rozinky, 100 g třtinového cukru, 2 lžičky skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Mouky smícháme, přidáme sůl a na druhou stranu cukr a sušené droždí. Cukr s droždím zalijeme teplým mlékem s vejcem a olejem. Necháme chvilku pracovat.

2

Poté přilijeme asi 120 ml teplé vody a vytvoříme měkké a mokré těsto.
Těsto na pomoučené ploše hněteme 10 minut a pak necháme hodinu v míse vymazané olejem kynout.

3

Vymažeme si dortovou formu, těsto vyválíme na obdélník, potřeme rozehřátým kouskem másla, poklademe banány na tenká kolečka (které jsme si smíchali v míse s rozinkami a cukrem a skořicí) a zabalíme do rolády.

4

Krájíme šneky, které poklademe do formy. Pečeme na 200 °C 20–25 minut.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře