Recept na poctivé domácí těstoviny bez speciálního vybavení
Chcete ochutnat poctivé domácí těstoviny a neutratit za ně v restauraci zbytečně velké peníze? Zkuste si je vyrobit sami doma, není to nic těžkého. V tomto receptu nepotřebujete stroj na těstoviny ani speciální sušák. Bohatě si vystačíte třeba se sušákem na prádlo.

Ingredience na 4 porce
- 250 g hladké mouky
- 2 velká vejce
- 1 lžička olivového oleje
Barevné varianty těstovin
Přírodní barvení těstovin můžete vytvořit pomocí šťávy ze špenátu nebo červené řepy.
- Pro zelené přidejte 2 a půl lžíce čerstvé špenátové šťávy a vynechejte 1 vejce.
- Pro červené přidejte 2 a půl lžíce čerstvé šťávy z červené řepy a vynechejte 1 vejce.
Postup
Celkový čas přípravy: 50 min
Smíchejte mouku, vejce, olivový olej. Případně přidejte zeleninovou šťávu pro barevnou variantu. Vznikne drobivá směs. Tu důkladně prohněťte, aby vzniklo jednotné těsto. Těsto zakryjte a nechte 20 – 30 minut odpočinout.

Hrudku těsta (pokud děláme větší dávku, tak každou zvlášť) rozdělte napůl. Každou polovinu rozválejte strojkem na těstoviny, ručně nebo pomocí válečku. Rozválené těsto přeložte na třetiny a znovu rozválejte, aby vznikl tenký plát.

Nyní nudle nakrájejte. Použijte k tomu strojek na těstoviny nebo těsto posypejte moukou a naviňte na váleček. Ten pak vyndejte a těsto zmáčkněte. Nakrájejte nudle, a to buď kráječem na pizzu nebo ostrým nožem.

Nakrájené nudle pověste na sušák. Buď využijte sušák na těstoviny, nebo obyčejný na prádlo. Těstoviny začnou schnout už po několika minutách.

Těstoviny rovnou uvařte (čerstvé se vaří asi jen 6 minut) nebo je smotejte do klubíček a sušte je takto 3 – 4 hodiny. Poté je uskladněte ve sklenici při pokojové teplotě (vydrží až 4 dny) nebo je dejte zamrazit, tak vydrží až 2 měsíce.
Mohlo by vás zajímat:
domácí domácí recepty špenát těstoviny Těstoviny
Zdroj: ilsaporeitaliano.es
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře