Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Jednoduchá a chutná rajčatová omáčka, se kterou lze těstoviny i zapékat.

Monikon

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6 rajčat
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • 5 lístků bazalky
  • sůl
  • bazakové tofu

Postup

1

Nejprve oloupeme rajčata – na spodní straně nakrojíme do křížku a vložíme na minutu do vroucí vody. Poté vytáhneme a oloupeme... V zimě můžeme použít konzervu loupaných rajčat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme do zlata, přidáme na drobno nakrájený česnek, také chvíli restujeme. Poté vložíme na kostky nakrájená rajčata a necháme dusit 15 minut.

3

Uvaříme těstoviny.

4

Bazalkové tofu nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme (např. grilovacím kořením), zakápneme olejem, promícháme a orestujeme na pánvi.

5

Na závěr omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme pesto a nakrájenou bazalku a ještě chvilinku povaříme.

6

Na talíři těstoviny polijeme omáčkou, můžeme posypat eidamem, parmazánem nebo sezamovým semínkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky

Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky – truffles

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Celozrné špagety s rajčaty a mozzarelou

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Mojito cupcakes

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Kokosové nanuky s kiwi, chia semínky a bez rafinovaného cukru

Panna cotta se slaným karamelem

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách