fbpx

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Jelikož jsme celé dny někde v trapu a já nerada trávím čas v kuchyni, když je venku nádherně a místo vaření bych se raději viděla s pivkem na terase, mám pro vás rychlovku do trouby :). Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem. A jestli nemáte rádi vepřovou pečeni, protože je suchá, tak tenhle recept suchej rozhodně není ;).

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Ingredience na 4 porce

  • 600 g vepřové pečeně nakrájené na silnější plátky, přepůlené (celkem 4 kusy masa)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • 4 snítky tymiánu
  • 500 g nových brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g třešňových rajčat

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Troubu si předehřeju na 200°C.

2

Brambory si pokrájím na měsíčky, promíchám v pekáčku se solí, pepřem, trochou olivového oleje a neoloupaným česnekem. Dám péct.

3

Mezitím si připravené maso osolím, opepřím a pomažu olivovým olejem. Na pánvi osmahnu maso, jenom zatáhnu povrch, uvnitř by mělo být stále syrové. Po opečení pomocí kuchyňského provázku upevním šunku a tymián.

4

Když jsou brambory v troubě tak 20 minut, přidám rajčata s masem a nechám péct dalších 20 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Paleo Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře