Domácí italská vanilková zmrzlina

Recept na pravou domácí italskou zmrzlinu přímo od Italů.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 1 celý vanilkový lusk
  • 80 g cukru
  • 3 žloutky (já použila domácí vajíčka)

Postup

1

Nalijte do hrnce mléko, vanilku (tu rozkrojte na délku) a smetanu a za postupného míchání uveďte do varu a hned poté dejte stranou. Stranou si rozkvedlejte cukr a žloutky, dokud vám nevznikne hustý krém. Dejte krém na plotnu (v nějakém hrnci) a postupně do něj přidávejte mléko se smetanou (vanilku vyndejte), dokud vám směs nezhoustne.

2

Následně ji nalijte do nějaké formy na zmrzlinu (nebo nechte rovnou v hrnci) a dejte do mrazáku. Průběžně každých pár hodin krém promíchávejte, dokud vám nevznikne klasická zmrzlina.

Poznámka

Zmrzlý krém určitě rozmixujte mixérem, já to totiž dělala všechno komplet ručně a tu dřinu nikomu nedoporučuju. Do mléka a smetany můžete přidat ještě trochu citrónové kůry. Někdo přidává i vanilkový cukr a někdo smetanu přidává až úplně nakonec, samozřejmě už ve formě šlehačky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Osvěžující, jogurtový nápoj Lassi – 10 skvělých receptů, ze kterých si vybere každý

Domácí krémový banánový jogurt s chia semínky

Losos s chřestem

Rychlý svěží okurkový salát s koriandrem a limetkou

Grilované klobásky s jablečnou cibulkou

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Tvarohová bábovka s polevou “slaný karamel‘

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Snadné rajčatovo-mozzarellové koláčky z listového těsta

Letní cuketový chléb s česnekem a cheddarem

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut