Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení
Recept na adventní věnec z perníku
Každý rok se marně pokouším umotat nějaký hezký věnec z jehličí. Bohužel mám nešikovné ruce, takže nejčastěji skončím u této varianty. Oproti klasice má tu výhodu, že nemusíte být extra tvořiví, je velmi rychle hotový a až advent pomine, můžete jej i sníst :).
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Perníkové těsto
- 75 g medu
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky
- 35 g másla
- 75 g moučkového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 lžička skořice
- špetka muškátového oříšku, mletého
- špetka jedlé sody
- 1/2 lžičky jemně nastrouhané pomerančové kůry
Poleva
- 1 bílek
- 200-250 g moučkového cukru
- jedlé zdobení
Postup
1
Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Mezitím prosijte práškové ingredience, přidejte pomerančovou kůru, vejce, med a vychladlé máslo. Uhněťte v hladké těsto, zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.
2
Těsto poté vyválejte na pečícím papíře na tloušťku přibližně 3 mm.
3
Z těsta vykrojte kruh o průměru 26 cm a vevnitř menší kruh.
4
Ze zbytků těsta vykrájejte hvěždičky, komety či cokoli, co chcete později dát na věnec.
5
Troubu předehřejte na 180 °C a vše pečte přibližně 8 až 10 minut. Nechte zcela vychladnout.
6
Na polevu rozšlehejte bílek do jemné pěny a pustupně přidávejte moučkový cukr. Hustší poleva je vhodná k detailnímu zdobení, více tekutá na velké plochy a polévání.
7
Upečené odboty přilepte hustou polevou k velkému kruhu del fantazie.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}