Recept na adventní věnec z perníku

Každý rok se marně pokouším umotat nějaký hezký věnec z jehličí. Bohužel mám nešikovné ruce, takže nejčastěji skončím u této varianty. Oproti klasice má tu výhodu, že nemusíte být extra tvořiví, je velmi rychle hotový a až advent pomine, můžete jej i sníst :).

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení

Ingredience

Perníkové těsto

  • 75 g medu
  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 35 g másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku, mletého
  • špetka jedlé sody
  • 1/2 lžičky jemně nastrouhané pomerančové kůry

Poleva

  • 1 bílek
  • 200-250 g moučkového cukru
  • jedlé zdobení

Postup

1

Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Mezitím prosijte práškové ingredience, přidejte pomerančovou kůru, vejce, med a vychladlé máslo. Uhněťte v hladké těsto, zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.

2

Těsto poté vyválejte na pečícím papíře na tloušťku přibližně 3 mm.

3

Z těsta vykrojte kruh o průměru 26 cm a vevnitř menší kruh.

4

Ze zbytků těsta vykrájejte hvěždičky, komety či cokoli, co chcete později dát na věnec.

5

Troubu předehřejte na 180 °C a vše pečte přibližně 8 až 10 minut. Nechte zcela vychladnout.

6

Na polevu rozšlehejte bílek do jemné pěny a pustupně přidávejte moučkový cukr. Hustší poleva je vhodná k detailnímu zdobení, více tekutá na velké plochy a polévání.

7

Upečené odboty přilepte hustou polevou k velkému kruhu del fantazie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánová zmrzlina

Tip na léto: Jemná ledová káva bez vaření

Domácí bílý chléb bez kynutí a hotový do hodiny

Citronové kokosovo-mandlové kuličky bez cukru

Tátův bezchybný vepřový guláš

Domácí perlivá mátová limonáda

Pečená zelenina s chilli dipem

Kremrole

Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem

Vepřové na houbách

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Salát s avokádem a kuřecím masem