Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení

Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení
Perníkové těsto
Poleva
Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Mezitím prosijte práškové ingredience, přidejte pomerančovou kůru, vejce, med a vychladlé máslo. Uhněťte v hladké těsto, zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.
Těsto poté vyválejte na pečícím papíře na tloušťku přibližně 3 mm.
Z těsta vykrojte kruh o průměru 26 cm a vevnitř menší kruh.
Ze zbytků těsta vykrájejte hvěždičky, komety či cokoli, co chcete později dát na věnec.
Troubu předehřejte na 180 °C a vše pečte přibližně 8 až 10 minut. Nechte zcela vychladnout.
Na polevu rozšlehejte bílek do jemné pěny a pustupně přidávejte moučkový cukr. Hustší poleva je vhodná k detailnímu zdobení, více tekutá na velké plochy a polévání.
Upečené odboty přilepte hustou polevou k velkému kruhu del fantazie.