Octové brambůrky bez fritování

Asi si říkáte – ten ocet je fakt divný..., to bych asi nejedl. Kdo ale zkusil, nelitoval... Pro Čechy je to nezvyklá příchuť, nicméně v Anglii jsou octové jedny z nejoblíbenějších příchutí. Ani se nemusíte cítit provinile, protože v nich není tolik oleje jako v klasických brambůrkách.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6–8 malých brambor
  • 1 šálek octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

1

Brambory kartáčkem a vodou očistěte a pak je nakrájejte na tenké plátky (cca 3–4mm široké).

2

V hrnci smíchejte vodu a ocet. Přidejte plátky brambor, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a nechte probublávat asi 5–7 minut, nebo dokud nezměknou.

3

Zceďte, vysušte papírovou utěrkou nebo nechte oschnout.
Předehřejte troubu – zapněte gril. Potřete brambory olejem (pokud máte ve spreji, půjde vám to lépe), nebo si vezměte na pomoc mašlovačku.

4

Osolte a lehce opepřete a dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte dokud nezezlátnou – 5–7 minut, pak je otočte a pečte dalších 5 minut. Podávejte teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený pstruh s tymiánem

Domácí Müsli

Video: Brusinková vločka z hermelínu a brusinkového listového těst

Kořeněný kečup

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

Řezy alla mrož

Nepečený jahodový dort s meduňkou (bez cukru)

Tofu burger

Polévka z bílé ředkve s klíčky

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Irský koláč s drobenkou

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou