Brambory omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 2 – 3 mm. Plátky vložte do mísy a zalijte studenou vodou.
Mozzarellu a mortadelu nakrájejte a zbylé sýry nastrouhejte na jemno.
Zapékací mísu vymažte olejem a vysypejte strouhankou.
Na dno mísy naskládejte vrstvu bramborových plátků a ochuťte pepřem a solí. Položte plátky mozzarelly a hrst strouhaného sýra. Pokračujte s kousky mortadelly, které pak přikryjte další vrstvou brambor. Takto pokračujte do vyskládání všech vrstev brambor i sýra.
Vše zalijte mlékem, posypte rozmarýnem a poté zapékací mísu přikryjte alobalem.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně půl hodiny, poté odstraňte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut doměkka.
Vyndejte z trouby a nechte přibližně 10 minut chladnout, až poté podávejte.