
Brambory vaříme vcelku ve slupce, kterou po uvaření sloupneme. Brambory, cukinu a mrkev nakrájíme na kolečka a vkládáme rovnoměrně do pekáčku, každou vrstvu jemně solíme. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme dozlatova na oleji, ke konci smažení přidáme do cibule tymián. Cibulku vlijeme rovnoměrně do pekáčku. Celer si nastrouháme. K němu přimícháme mayonette, sójovou smetanu, hrašku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vlijeme do pekáčku, trošku zeleninu prošoupneme, aby se tekutá směs dostala všude.
Pekáček přiklopíme poklicí a pečeme v rozpálení troubě. Po asi 10 minutách zmírníme teplotu a dopékáme. Posledních asi 5 minut dopékáme bez poklice, aby se nahoře vytvořila zlatavá kůrčička. Celková doba pečení závisí na typu trouby a velikosti zapékací mísy. Já mám troubu plynovou, která neukazuje stupně, ale ze začátku jsem pekla na maximální teplotu.