fbpx

Zapékané brambory s vejci, slaninou a česnekem

Rychlý a snadný oběd pro celou rodinu. Vše jen smícháte dohromady, dáte péct a za pár chvil je hotovo. 🙂

Recept na zapékané brambory

Ingredience

  • 450 g slaniny, nakrájené na přibližně 1cm široké plátky
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 12 velkých vajec
  • 1 hrnek mléka
  • 3 hrnky nakrájených syrových brambor
  • 2 hrnky strouhaného čedaru (nebo jiného sýra)
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 jarní cibulky, nakrájené

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu o velikosti 22×33 cm vymažte olejem.

2

Ve velké pánvi orestujte slaninu do křupava, seberte z pánve na talíř vystlaný papírovou utěrkou. Lehce slaninu nalámejte a dejte stranou.

3

Do pánve přidejte cibuli, červenou papriku a restujte do měkka. Přidejte česnek a nechte vařit další 2 minuty. Odstavte.

4

Ve velké míse rozšlehejte vejce s mlékem. Přisypejte obsah pánve, brambory a hrnek čedaru. Nechte malou část slaniny bokem a zbytek přidejte do směsi. Opepřete a osolte dle chuti.

5

Nalijte směs do zapékací mísy, posypejte zbývajícím sýrem a nasekanou jarní cibulkou. pečte 20 minut, poté na vršek nasypte zbývající slaninu a pečte dalších 20 minut.

6

Nechte 10 minut vychladnout, nakrájejte na části a podávejte.

Mohlo by vás zajímat:
brambory pečení slané recepty slanina snadné recepty Brambory

Zdroj: www.twopeasandtheirpod.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře