Mrkvový dort s mascarpone

Ahooj, mám tady nový recept na úžasně vláčný mrkvový dortíček. Chtěla jsem péct a měli jsme doma hodně mrkve, tak se to vyloženě nabízelo!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na korpus:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 6 velkých mrkví
  • 1 hrnek oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice
  • 1 hrnek vlašských ořechů

Poleva:

  • 1 mascarpone
  • 2 tvarohy (500 g)
  • 100 g másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z jednoho citronu

Postup

1

Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem a poté zašleháme olej. Vedle si v míse smícháme všechny suché ingredience a poté obě směsi spojíme. Nakonec do těsta přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, nasekané ořechy a zamícháme.

2

Předehřejeme si troubu na 180 °C, dortovou formu si vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a dáme péct na cca 55 minut.

3

Během pečení si připravíme polevu. Všechny ingredience společně vyšleháme a dáme odpočívat do lednice.

4

Korpus necháme po upečení úplně vychladnout a poté ho podélně uprostřed rozřízneme. Spodní část korpusu potřeme bohatou vrstvou připraveného krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a celý dort poté potřeme krémem ze všech stran.

Poznámka

Dort je nejlepší nechat přes noc v lednici, je pak krásně měkoučký. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí steak

Banánová zmrzlina s arašídovým máslem

Red velvet muffiny

Křehký podzimní koláč se štědrou porcí jablek a skořice

Drůbeží kuličky plněné mozzarellou

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Jahodovo-rebarborový crumble

Video: Marinované vepřové kotlety, které zvládne každý

Spaghetti alla carbonara

Krevety se zeleninovým kuskusem

Zapékaná kuřecí stehýnka s bramborami, špenátem a sýrovou omáčkou