Zapečená cuketa s omáčkou marinara

Jednoduchý a rychlý recept na zdravou zapečenou zeleninu, ke které ani nepotřebujete přílohu. Pokud chcete méně tučnou variantu, můžete použít nízkotučné varianty sýrů, případně je úplně vynechat, pokud chcete pokrm sytější, můžete přidat trochu mletého masa. Pokud zapečete cuketu do malých mističek, může posloužit i jako teplý předkrm.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky cukety pokrájené ve stylu julienne (na hrobné hranolky)
  • 1 hrnek cibule na kostičky
  • 1 hrnek omáčky marinara
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička drceného česneku
  • 1 lžička posekané bazalky
  • 1 lžička posekaného oregana
  • 1/2 lžičky mletého (červeného) pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku natrhané mozzarelly
  • 1/4 hrnku sýru ricotta

Postup

1

Pokrájejte cuketu na styl julienne, nebo použijte robot či struhadlo.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, dokud lehce nezesklovatí. Poté přidejte cuketu, česnek, koření a opékejte 5–6 minut, aby cuketa změkla.

3

K cuketě vmíchejte omáčku marinara a ricottu. Jako poslední přidejte třetinu mozzarelly. Promíchejte a dejte pryč ze zdroje tepla.

4

Směs rozdělte do zapékacích misek (nebo použijte jednu – dle vašich možností), posypte zbývající mozzarellou a pečte 15 minut při 180 °C. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

Poznámka

Zdroj: http://cookingwithcakes.com/baked-zucchini/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením

Osvěžující okurkovo-ředkvičkový salát s koprem

Tacos s cizrnovým falafelem

Vláčná banánová bábovka s jablečnou šťávou a kousky čokolády

Pikantní hrachová kaše

Paleo pštrosí vejce

Dokonalý makovec

Cupcakes alla míša řezy

Fitness mrkvový hummus s petrželkou

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Chili con carne