Zapečená cuketa s omáčkou marinara

Jednoduchý a rychlý recept na zdravou zapečenou zeleninu, ke které ani nepotřebujete přílohu. Pokud chcete méně tučnou variantu, můžete použít nízkotučné varianty sýrů, případně je úplně vynechat, pokud chcete pokrm sytější, můžete přidat trochu mletého masa. Pokud zapečete cuketu do malých mističek, může posloužit i jako teplý předkrm.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky cukety pokrájené ve stylu julienne (na hrobné hranolky)
  • 1 hrnek cibule na kostičky
  • 1 hrnek omáčky marinara
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička drceného česneku
  • 1 lžička posekané bazalky
  • 1 lžička posekaného oregana
  • 1/2 lžičky mletého (červeného) pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku natrhané mozzarelly
  • 1/4 hrnku sýru ricotta

Postup

1

Pokrájejte cuketu na styl julienne, nebo použijte robot či struhadlo.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, dokud lehce nezesklovatí. Poté přidejte cuketu, česnek, koření a opékejte 5–6 minut, aby cuketa změkla.

3

K cuketě vmíchejte omáčku marinara a ricottu. Jako poslední přidejte třetinu mozzarelly. Promíchejte a dejte pryč ze zdroje tepla.

4

Směs rozdělte do zapékacích misek (nebo použijte jednu – dle vašich možností), posypte zbývající mozzarellou a pečte 15 minut při 180 °C. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

Poznámka

Zdroj: http://cookingwithcakes.com/baked-zucchini/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Jemný těstovinový salát s chřestem a česnekovým máslem

Restovaná ryba s hráškovým pyré

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta

Famózní bramborová koprovka

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Vláčný tvarohový koláč s rozinkami