Zapékané pohankové palačinky s tvarohem

Tvarohové a ještě zapečené palačinky, to je moje láska, je to takové mé zamilované dětské jídlo... Prostě vykouzlí na tváří úsměv a s hrnkem mléka je to prostě dobrota k nezaplacení pro šedé a depresivní dny. Palačinky můžete zapékat po porcích nebo v jedné větší zapékací nádobě a pak jednotlivé porce krájet, je to jen na vás.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience pro 4–5 osob:

  • 800 ml polotučného mléka
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 2 lžíce ořechového oleje nebo kokosového
  • kokosový olej na smažení
  • 150 g pohankové hladké mouky
  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 3 lžíce moučkového cukru

Ingredience na náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • větší hrst přes noc naložených rozinek v rumu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr podle chuti

Postup

1

Nejprve si smícháme dohromady vajíčka, sůl, olej a moučkový cukr tak, aby v těstíčku nebyly žádné hrudky. Poté vsypeme obě smíchané mouky a postupně zašleháváme mléko, výsledné těsto musí být krásně hladké. Těsto necháme 20 minut odpočinout, lépe pak drží pohromadě při smažení.

2

Tvaroh smícháme s cukrem podle chuti a maličko naředíme smetanou, ale jen trochu, aby šel tvaroh dobře natírat na palačinky. A vmícháme rozinky.

3

Nyní je potřeba usmažit palačinky, na první dávku vymažeme kvalitní pánev troškou koksového oleje a poté již všechno těsto zpracujeme na krásné tenké palačinky. Troubu předehřejeme na 190 °C . Palačinky postupně všechny potřeme tvarohovou směsí a zarolujeme. Poskládáme je do zapékacích mís a dáme do trouby na 10 minut.

4

Nyní si vyšleháme smetanu do tekutější šlehačky, nesmí být příliš tuhá! Stále musí dobře téct. Pokud chceme, můžeme smetanu trochu osladit, já mám radši méně sladké, takže nesladím, ale záleží na vás. Touto směsí přelijeme palačinky a zapékáme dvacet minut. Poté na tři minuty zapneme troubu na gril, udělá se na palačinkách nádherná krustička. A máme hotovo :). Nyní necháme asi pět minut vychladnout a můžeme servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky

Kuře na citrusech

Vláčná buchta s ovocem

Ďábelská vejce nakládaná v červené řepě

Kávové rizoto s pečenou paprikou a hovězí svíčkovou

Vánoční cukroví – kokosové Raffaello kuličky bez rafinovaného cukru

Zdravé lanýže z čokolády a avokáda s nádherně krémovou texturou

Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Video: Nejsnadnější a nejrychlejší tiramisu nejen pro začátečníky

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Thajská kuřecí polévka tom kha