Jahodovo-mandlový fondán

Tento lahodný koláč se taktéž peče nohama vzhůru: jahody jemně povařené s cukrem přijdou na dno formy a zalijí se mandlovo-sněhovým těstem. Koláč je krásně vláčný a neskutečně dobrý!

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600 g jahod
  • 170 g třtinového cukru
  • 45 g změklého másla
  • 3 vejce
  • 150 g rýžového mléka
  • 90 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 60 g drcených mandlí

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170°C. Dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložíme pečícím papírem a vymažeme hrany máslem.

2

Omyté jahody zbavené stopky pokrájíme na menší kousky a na nepřilnavé pánvi je povaříme s 60 g cukru zhruba 10 minut, než začnou mít kompotovou strukturu. Poté je lžící rozprostřeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Necháme vychladnout.

3

Smícháme žloutky s 90 g cukru a změklým máslem, přidáme mléko. Postupně vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a mandlemi. Bílky ušleháme spolu se zbylým cukrem v tuhý sníh a jemně ho zakomponujeme do těsta. Těsto nalijeme na jahody a pečeme přibližně 40 minut na 170°C.

4

Upečený fondant necháme vychladnout a poté ho opatrně vyklopíme z formy, jahodami navrch.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem

Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Křupavé čínské tofu s lilkem

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Losos s chřestem

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Domácí zmrzlina jen ze 2 ingrediencí

Zeleninový boršč

Čokoládová pěna s višněmi