
Troubu předehřejeme na 170°C. Dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložíme pečícím papírem a vymažeme hrany máslem.
Omyté jahody zbavené stopky pokrájíme na menší kousky a na nepřilnavé pánvi je povaříme s 60 g cukru zhruba 10 minut, než začnou mít kompotovou strukturu. Poté je lžící rozprostřeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Necháme vychladnout.
Smícháme žloutky s 90 g cukru a změklým máslem, přidáme mléko. Postupně vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a mandlemi. Bílky ušleháme spolu se zbylým cukrem v tuhý sníh a jemně ho zakomponujeme do těsta. Těsto nalijeme na jahody a pečeme přibližně 40 minut na 170°C.
Upečený fondant necháme vychladnout a poté ho opatrně vyklopíme z formy, jahodami navrch.