Snadné jogurtové řezy s banány a šlehačkou hotové za chvíli

Jogurtové řezy se sušenkovým základem a banány jsou rychlou a nenáročnou svačinkou či pohoštěním pro návštěvu. Dezert je opravdu jednoduchý na přípravu, takže pokud vaření příliš neholdujete, tady se nemusíte bát :).
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Sušenky nadrťte a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a bílým jogurtem.

Krok 2

Vzniklou směs natlačte do potravinovou folií vyložené chlebíčkové formy a vložte zatuhnout do lednice.

Krok 3

Banány rozkrojte podélně na poloviny a vložte na zatuhlý korpus.

Krok 4

Vyšlehejte smetanu do šlehačky, můžete použít ztužovač. Potřete vršek a boky zákusku, popřípadě ozdobte čokoládou či jiným zdobením. Zákusek uchovejte v lednici.

Ingredience

  • 500 ml bílého jogurtu
  • 200 g moučkového cukru
  • 400 g sušenek
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 banány
  • kelímek smetany ke šlehání + zdobení dle chuti (např. strouhaná čokoláda, ořechy…)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pepřová omáčka se smetanou, hovězím vývarem, česnekem a cibulí

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Roštěnky na houbách

Česnek naložený v octovém nálevu s bobkovým listem

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Zapečená bramborová kaše

Cheesecake s čokoládovou pěnou

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Losos na másle se špenátovo-bramborovou kaší

Křupavý smažený celer

Francouzské toasty