Nadýchaný kakaový korpus bez vajec

Dlouho jsem hledala recept na opravdu dobrý kakaový korpus a s tímto mám konečně vystaráno :). Je příjemně vláčný a k jeho přípravě nepotřebujete vejce, což se mi též v hodně situacích hodilo.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 45 g holandského kakaa
  • 420 g cukru krystal
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 500 ml horké vody
  • 175 g másla, rozpuštěného
  • 30 ml bílého octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vyložte formu o průměru 24 cm.

2

V míse promíchejte všechny suché ingredience. Mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl. V druhé misce promíchejte mokré ingredience: vodu, rozpuštěné máslo, vanilku a ocet.

3

Obě směsi promíchejte do hladkého těsta.

4

Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 20 minut. Poté snižte teplotu na 160 °C pečte dalších 35 až 40 minut. Propečení pro jistotu zkontrolujte špejlí. Korpus nechte úplně vychladnout a teprve poté jej plňte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Podzimní pickles – kvašená zelenina

Pečená mrkev s javorovým sirupem

Video: Sýrovo-brokolicové těstoviny bez umývání nádobí

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Avokádový salát s kuřecím masem a koriandrem

Krásné cupcaky s kokosovou náplní a limetkovým krémem

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Jednoduchý kokosový moučník bez mouky

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou

Video: Snadná čokoládovo-karamelová buchta s bohatým karamelovým krémem

Luxusní cukroví – Dortová lízátka