Pečená zelenina s pohankou a bulgurem

Tento vegeteriánský recept je ideální zdravá verze lehké večeře nebo obědu či ho lze použít jako přílohu ke grilovanému masu.

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g uvařené pohanky
  • 200 g uvařeného bulguru
  • 1 menší cuketu
  • 1 menší lilek
  • 2 červené papriky
  • 1 velkou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • hrst petrželové natě
  • olivový olej
  • 1/2 citronu
  • sůl, pepř,
  • sušené nebo čerstvé bylinky – dle chuti (např. tymián, rozmarýn, bazalku, petržel)

Postup

1

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, cuketu a lilek na menší kostky, papriku na proužky, osolíme, přidáme nasekané bylinky a zakápneme olejem. Zeleninu dáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě na 180–200 °C 40 minut.

2

Po té smícháme zeleninu s bulgurem a pohankou, osolíme, opepříme, přidáme hrst petrželové natě, 2 lžíce olivového oleje a vymačkanou šťávu z půlky citronů a promícháme.
Na talíři dozdobíme parmezánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bramborový salát s rukolou

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Zdravý višňový koláč

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Šampiňóny s chilli hermelínom

Kuskus s krůtím masem

Domácí šátečky s jahodovou marmeládou

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Bánánovo ovesné lívance

Osvěžující pomerančové nanuky s černým čajem

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Dietní tvarohové lívanečky