Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Jednoduché jídlo z jednoho hrnce a pochutnali jsme si celá rodina...

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Ingredience na 2 porce

  • 1/2 květáku
  • 1/2 cukety
  • 2 střední rajčata
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 lžíce ghí
  • 2 šálky jáhel
  • voda
  • drcený kmín
  • 2 lístky čerstvé bazalky
  • koření dle chuti – použila jsem “Sbohem soli” od Sonnentor
  • (sůl)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Nejprve si nařízneme do kříže na spodu rajčata a vložíme na minutku do horké vody spařit - poté je oloupeme.

2

Dále si na jemno nakrájíme cuketku a květák, které orestujeme na lžíci ghí pár minutek až se krásně rozvoní.

3

Přidáme trochu drceného kmínu a nakrájená rajčata zbavená slupky, chvíli spolu podusíme a podlijeme vodou.

4

Přidáme červenou čočku a vaříme do změknutí čočky.

5

Přidáme natrhané lístky bazalky a pro dospělé a děti starší 1 roku dosolíme dle chuti.
6. Poku

6

Pokud se vám zdá, že je směs moc vodnatá, můžete zaprášit třeba jáhlovou moukou.

7

Mezitím, co se nám směs vaří tak si 2x spaříme jáhly a dáme vařit.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře