Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Jednoduché jídlo z jednoho hrnce a pochutnali jsme si celá rodina...

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 květáku
  • 1/2 cukety
  • 2 střední rajčata
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 lžíce ghí
  • 2 šálky jáhel
  • voda
  • drcený kmín
  • 2 lístky čerstvé bazalky
  • koření dle chuti – použila jsem “Sbohem soli” od Sonnentor
  • (sůl)

Postup

1

Nejprve si nařízneme do kříže na spodu rajčata a vložíme na minutku do horké vody spařit - poté je oloupeme.

2

Dále si na jemno nakrájíme cuketku a květák, které orestujeme na lžíci ghí pár minutek až se krásně rozvoní.

3

Přidáme trochu drceného kmínu a nakrájená rajčata zbavená slupky, chvíli spolu podusíme a podlijeme vodou.

4

Přidáme červenou čočku a vaříme do změknutí čočky.

5

Přidáme natrhané lístky bazalky a pro dospělé a děti starší 1 roku dosolíme dle chuti.
6. Poku

6

Pokud se vám zdá, že je směs moc vodnatá, můžete zaprášit třeba jáhlovou moukou.

7

Mezitím, co se nám směs vaří tak si 2x spaříme jáhly a dáme vařit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

Dýňočajová polévka s vanilkou

Jahodový cheesecake

Nepečený tvarohový cheesecake s banány a ořechy

Krémové špagety s řepou

Šťavnatá kuřecí prsa pečená s cuketou, letní dýní a rajčaty

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní

Jarní kuřátko plněné špenátovou nádivkou

Makový nepravý schwarzwalder bez múky

Polévka z pečené dýně a červené čočky