Pečený pstruh s bylinkami a citrónem

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Tento recept je jednoduchý, zdravý a plný svěžích chutí. Pstruh je jemná ryba, která skvěle chutná s bylinkami a citrónem. Pečený pstruh s bylinkami je všemi oblíbené jídlo.

Ingredience

  • 2 čerství pstruzi (vykuchaní, ale s kůží a hlavou)
  • 1 citron (bio, nakrájený na plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané nebo v plátcích)
  • Svazek čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petržel, případně kopr)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 1 lžička másla na každou rybu
  • 100 ml bílého vína (volitelné)

Postup

1

Příprava ryby:

  • Pstruhy opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
  • Zevnitř i zvenčí je osolte a opepřete.
2

Plnění ryby:

  • Do břišní dutiny vložte plátky citronu, nasekaný česnek a čerstvé bylinky.
  • Přidejte kousek másla, aby byla ryba šťavnatější.
3

Pečení:

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Pstruhy položte na plech vyložený pečicím papírem nebo lehce vymazaný olivovým olejem.
  • Pokapejte je olivovým olejem a případně přidejte trochu bílého vína na dno plechu pro lepší aroma.
  • Pečte přibližně 20–25 minut, dokud se maso snadno neodděluje od kosti a kůže není zlatavá.
4

Podávání:

  • Pstruha podávejte s pečenými bramborami, grilovanou zeleninou nebo svěžím salátem.
  • Skvěle se k němu hodí i domácí bylinková omáčka nebo citrónový dip.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí lučina ze 3 surovin

Kváskové buchtičky s vanilkovým pudinkem

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Pohankový chléb

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Marcipánové dárečky

Bramborový salát bez brambor

Video: Flambovaná Aljaška aneb čokoládové brownie, lahodná domácí zmrzlina a sněhová pusinka v jednom

Nadýchané sýrové koláčky s jogurtem do 20 minut

Koláč s meruňkami a se sušenkami amaretti

Osvěžující margarita s limetkou a cukrovým sirupem

Zeleninový boršč