Jemná bramborová polévka se smetanou a kousky slaniny
Úžasně jemná a hřejivá polévka, která výborně zasytí a ještě lépe chutná. Kombinaci slaniny, smetany a kuřecího vývaru jednoduše nelze odolat.

Ingredience
- 6 uvařených středních brambor, nakrájených na kousky
- 8 plátků slaniny
- 1 nakrájená cibule
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- ½ hrnku hladké mouky
- 2 hrnky smetany
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregána
- špetka soli a pepře
Zdobení
- čedar
- zelená cibulka
Postup
Nakrájejte slaninu na menší kousky a osmažte je dozlatova. Vysmažený tuk ze slaniny nevylévejte.
Ve velkém hrnci na tuku ze slaniny orestujte cibuli do sklovata, přidejte česnek a restujte další minutu.
Vmíchejte mouku a začněte přilévat vývar a poté i smetanu.
Přidejte bazalku, oregáno, pepř a sůl. Přidejte uvařené brambory a vařte dalších 10 minut, občas promíchejte.
Ozdobte čedarem, zelenou cibulkou a slaninou.
Mohlo by vás zajímat:
brambory inspirace originální recepty rychlé recepty slanina snadné recepty Brambory
Zdroj: www.jocooks.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře