Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Je s podivem, že kořenová zelenina nezískává příliš pozornosti, přitom takto upravená chutná naprosto báječně. :) Naprosto ideální k masu či sýrům.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8–12 mrkví, ostrouhaných a nakrájených na čtvrtiny
  • 2 brambory nakrájené na čtvrtiny
  • 1–2 pastiňáky, ostoruhané a nakrájené na čtvrtiny
  • 1 hlava česneku, neloupaná, rozdělena na stroužky
  • 1 máslová dýně, oloupaná, začištěná, nakrájená na kostky
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 1 bulva celeru, nakrájená na kostky
  • 2–3 větvičky rozmarýnu, zbavené stonku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vysteleme alobalem.

2

Veškerou zeleninu dáme do mísy a zakapeme olivovým olejem. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř a dobře promícháme, aby se koření rozprostřelo.

3

Zeleninu rozprostřeme na vystlaný plech v jedné vrstvě a pečeme po dobu 40 až 50 minut, nebo dokud nezačne mít zelenina tenkou kůrčičku. Zhruba po 20 minutách pečení zeleninu promícháme.

4

Zeleninu vyndáme z plechu a ještě teplou servírujeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lokše plněné zelím a hlívou

Květáková kulajda bez zahuštění

Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou

Lahodný puding z avokáda – dietní a bez vaření

Zdravý tvarohový koláč s banánem

Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku

Ořechy

Rebarborový koláč s fit drobenkou

Jednoduché křupavé mini rolky s párkem

Střecha z be be

Guláš z hlívy