fbpx

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Je s podivem, že kořenová zelenina nezískává příliš pozornosti, přitom takto upravená chutná naprosto báječně. :) Naprosto ideální k masu či sýrům.

Recept na grilovanou kořenovou zeleninu

Ingredience na 8 porcí

  • 8–12 mrkví, ostrouhaných a nakrájených na čtvrtiny
  • 2 brambory nakrájené na čtvrtiny
  • 1–2 pastiňáky, ostoruhané a nakrájené na čtvrtiny
  • 1 hlava česneku, neloupaná, rozdělena na stroužky
  • 1 máslová dýně, oloupaná, začištěná, nakrájená na kostky
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 1 bulva celeru, nakrájená na kostky
  • 2–3 větvičky rozmarýnu, zbavené stonku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vysteleme alobalem.

2

Veškerou zeleninu dáme do mísy a zakapeme olivovým olejem. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř a dobře promícháme, aby se koření rozprostřelo.

3

Zeleninu rozprostřeme na vystlaný plech v jedné vrstvě a pečeme po dobu 40 až 50 minut, nebo dokud nezačne mít zelenina tenkou kůrčičku. Zhruba po 20 minutách pečení zeleninu promícháme.

4

Zeleninu vyndáme z plechu a ještě teplou servírujeme.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Brambory Dýně Fitness a zdravé Přílohy

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře