Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Ingredience
- 1¼ hrnku horké vody
- 1½ hrnku krupicového cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- ¾ hrnku holandského kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku
- ½ lžičky soli
- ½ hrnku mléka
- ⅓ hrnku rozpuštěného másla
- 1½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ hrnku třtinového cukru
- vanilková zmrzlina k servírování
Postup
předehřejte troubu na 180 °C. Přiveďte vodu k varu a poté dejte bokem.
Ve velké míse smíchejte 3/4 hrnku cukru, mouku, 1/2 hrnku kakaa, kypřící prášek a sůl. Přilejte mléko, máslo a vanilku. Dobře promíchejte.
Vymažte koláčovou formu o průměru 20 cm olejem a nalijte do ní hotové těsto.
V menší misce smíchejte zbytek cukru, kakaa a třtinový cukr. Vzniklou směsí posypejte těsto.
Na těsto nalijte horkou vodu, nevmíchávejte (!) a dejte péci přibližně na 35 minut.
Nechte 10 minut chladnout a ihned servírujte s trochou zmrzliny.
Co může být lepšího, než moučník, jehož střed je tak vláčný, až se skoro roztéká? Snad jedině mít takové moučníky dva. 🙂
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao sladké recepty vanilkový extrakt Dezerty
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře