Pečená zelenina s bylinkami

Jednoduchá příloha nebo “jednohubky” pro návštěvu či na grilování. Pečená zelenina často zaujme i ty, kteří jí příliš neholdují. Tato navíc krásně voní bylinkami a dobře se hodí k masovým pokrmům.

  • Čas vaření: 40 minut
  • Porce: 6 – 8
Recept na pečenou zeleninu

Potřebujeme

  • 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na kratší tyčinky
  • 450 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na kratší tyčinky
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na 16 dílků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce koriandru (semínek)
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 1/4 hrnku čerstvých koriandrových lístků, nasekaných

spiced_roasted_root_vegetables2

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si dva plechy se zvýšenými okraji.

2

Na plechy rozprostřete mrkve, pastiňáky a cibulové kousky. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, kmínem, koriandrovými semínky a fenyklem.

3

Vše promíchejte a dejte plechy do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 15 minut, poté zeleninu obraťte a promíchejte. Pečte dalších 10 minut.

4

Ještě teplou zeleninu pokapejte octem, posypte nakrájenými koriandrovými lístky a servírujte.

Mohlo by vás zajímat: dietní recepty, mrkev, olivový olej, pastiňák, pečení, slané recepty, snadné recepty, zdravé recepty, zelenina, Návod, Příspěvek bez kategorie

Zdroj: ohmyveggies.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře

Pečená kořenová zelenina

Jednoduchá příloha nebo “jednohubky” pro návštěvu či na grilování. Pečená zelenina často zaujme i ty, kteří jí příliš neholdují. Tato navíc krásně voní bylinkami a dobře se hodí k masovým pokrmům.

  • Čas vaření: 40 minut
  • Porce: 6 – 8
Recept na pečenou zeleninu

Potřebujeme na 8 porcí

  • 8–12 mrkví, ostrouhaných a nakrájených na čtvrtiny
  • 2 brambory nakrájené na čtvrtiny
  • 1–2 pastiňáky, ostoruhané a nakrájené na čtvrtiny
  • 1 hlava česneku, neloupaná, rozdělena na stroužky
  • 1 máslová dýně, oloupaná, začištěná, nakrájená na kostky
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 1 bulva celeru, nakrájená na kostky
  • 2–3 větvičky rozmarýnu, zbavené stonku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vysteleme alobalem.

2

Veškerou zeleninu dáme do mísy a zakapeme olivovým olejem. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř a dobře promícháme, aby se koření rozprostřelo.

3

Zeleninu rozprostřeme na vystlaný plech v jedné vrstvě a pečeme po dobu 40 až 50 minut, nebo dokud nezačne mít zelenina tenkou kůrčičku. Zhruba po 20 minutách pečení zeleninu promícháme.

4

Zeleninu vyndáme z plechu a ještě teplou servírujeme.

Mohlo by vás zajímat: dietní recepty, mrkev, olivový olej, pastiňák, pečení, slané recepty, snadné recepty, zdravé recepty, zelenina, Návod, Příspěvek bez kategorie

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

Katee79@centrum.cz

Katee79@centrum.cz

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře