Pečená zelenina s bylinkami
Jednoduchá příloha nebo "jednohubky" pro návštěvu či na grilování. Pečená zelenina často zaujme i ty, kteří jí příliš neholdují. Tato navíc krásně voní bylinkami a dobře se hodí k masovým pokrmům.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na kratší tyčinky
- 450 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na kratší tyčinky
- 1 velká červená cibule, nakrájená na 16 dílků
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce fenyklu
- 1 lžíce koriandru (semínek)
- 1 lžička celého kmínu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky červeného vinného octa
- 1/4 hrnku čerstvých koriandrových lístků, nasekaných
Postup
1
Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si dva plechy se zvýšenými okraji.
2
Na plechy rozprostřete mrkve, pastiňáky a cibulové kousky. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, kmínem, koriandrovými semínky a fenyklem.
3
Vše promíchejte a dejte plechy do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 15 minut, poté zeleninu obraťte a promíchejte. Pečte dalších 10 minut.
4
Ještě teplou zeleninu pokapejte octem, posypte nakrájenými koriandrovými lístky a servírujte.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}