Pečená zelenina s bylinkami

Jednoduchá příloha nebo "jednohubky" pro návštěvu či na grilování. Pečená zelenina často zaujme i ty, kteří jí příliš neholdují. Tato navíc krásně voní bylinkami a dobře se hodí k masovým pokrmům.

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Pečená zelenina s bylinkami

Ingredience

  • 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na kratší tyčinky
  • 450 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na kratší tyčinky
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na 16 dílků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce koriandru (semínek)
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 1/4 hrnku čerstvých koriandrových lístků, nasekaných

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si dva plechy se zvýšenými okraji.

2

Na plechy rozprostřete mrkve, pastiňáky a cibulové kousky. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, kmínem, koriandrovými semínky a fenyklem.

3

Vše promíchejte a dejte plechy do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 15 minut, poté zeleninu obraťte a promíchejte. Pečte dalších 10 minut.

4

Ještě teplou zeleninu pokapejte octem, posypte nakrájenými koriandrovými lístky a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čerstvý salát s artyčoky

Thajská limetová polévka s krevetkami

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Mrkvový dort s mascarpone

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly

Video: Úchvatný vanilkový dort s malinami a mascarpone krémem

Jednoduchý a zdravý kakaový koláč s kefírem z 5 obyčejných ingrediencí

Bramborové růže

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

Paštika z krůtích jater

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny