Kokosové těsto
Ořechové těsto
Krém
Plech na pečení o velikosti 32 x 23 cm vysteleme pečicím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Na kokosové těsto smícháme mouku, prášek do pečiva a strouhaný kokos. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme sypkou směs. Výsledné těsto rozetřeme na připravený plech vystlaný papírem a dáme péct na 15 minut na 180 stupňů.
Zatímco se peče kokosové těsto, připravíme si těsto ořechové. Ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme sypkou směs. Pečeme stejně, jako kokosové těsto.
Na krém budeme potřeboval mléko, které dáme lehce vařit. Do mléka přidáme vanilkový cukr a krystalový cukr. (Popřípadě můžeme vanilkový cukr nahradit vanilkovým extraktem.) Do takto oslazeného mléka přidáme pudinkové prášky a vaječné žloutky. Stále mícháme na mírném ohni. Jakmile krém zhoustne, tak jej odstavíme a necháme vychladnout.
Pokračujeme tak, že si vyšleháme máslo. Do něj přidáme mascarpone a zchladlý krém z pudinku a žloutků. Vše dokonale vyšleháme v jednotný krém. Krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozetřeme na kokosové těsto, přiklopíme ořechovým těstem a to následně také potřeme druhou polovinou krému.
Koláč posypeme čokoládovými hoblinkami a dáme vychladit do lednice na cca hodinu. Poté můžeme podávat. Dobrou chuť!