Avokádová buchta

Avokádo pořád ne a ne dozrát a dozraje zrovna když se chystáte odjet na pár dní pryč, takže ideálka udělat nějakou buchtu na cesty :-) Měla jsem v plánu z něj udělat sice něco jiného, ale do návratu zpět už by nevydrželo. Buchta je výborná, je taková ta "mokrá" a rozpadá se na jazyku :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300ml vody
  • 125g hladké kukuřičné mouky (nebo jiné hladké mouky)
  • 60g špaldové mouky
  • 70g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce karobu nebo kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva (bezfosfátový – např. Amylon)

Postup

1

Nejprve si smíchám kukuřičnou, špaldovou mouku, třtinový cukr a prášek do pečiva.

2

Poté si rozpůlím avokádo a vyndám pecku. Avokádo neloupu, po rozpůlení jde zralé avokádou pěkně vydlábnout lžíci. Avokádo si pořádně na naši rozmačkám vidličkou a přidám k směsy z mouky.

3

K tomuto přidáme pak zbylé suroviny - vejce, kokosový olej a prosátý karob nebo kakao (je vhodné to prosát, aby vám nevznikali kuličky) a pořádně promíchám, aby se vše spojilo.

4

Dám do pečící formy (30x20cm) a peču 30 minut na 180 stupňů.

Poznámka

Komu by vadili kousky avokáda, prožeňte ho tyčákem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Květákové housky

Rýže s hovězím masem a zeleninou

Pizza s těstem z kuřecího masa

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Slané muffiny s česnekovými výhonky

Špenátové palačinky s pomazánkou ze sušených rajčat

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Výborná pomazánka z tvarůžků

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Rýžové nudle s lososem, baby špenátem a sýrem cottage

Ostružinový pohár alla tiramisu