Pečená dýňová polévka s jablkem

Je to moje oblíbená polévka, já ji jím po celý den. ;)

Tomik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Příprava

  • 500 g dýně Hokaido
  • 300 g jablka (zelené)
  • 200 g cibule
  • 2x stroužek česneku
  • 100 g mrkev
  • 1x limetka
  • bilinky (rozmarýn, oregáno)
  • sůl, pepř,
  • smetana 200 ml
  • olivový olej
  • 200 g rozmixovaných rajčat
  • lžička medu
  • oříšek másla

Postup

1

Na plech damé pečicí papír a nakrájíme všechny suroviny a smícháme dohromady, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (teď jsem přidal i mladé kopřivy :) jaro), limetku rozkrájíme na čtvrtky. Vydatně pokapeme olivovým olejem a lžičkou medu.

2

Přikrejeme plech alobalem a pečeme 180 °C 45 min, všechny suroviny musí být měkké. Poté vše rozmixujeme, přidáme vodu (vývar), smetanu, oříšek másla. Při podávání můžeme přidat zakysanou smetanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové špagety s cuketou a žampiony z jednoho hrnce

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany

Hubová praženica

Zdravé datlové tyčinky

Zeleninové kari z dýně hokkaido

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Slaný bezlepkový cuketový koláč

Tradiční jarní polévka

Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Podzimní zapečená zelenina

Jemný banánový dort s vanilkovým krémem