Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g čočky
  • 1 hrnek pečené dýně (cca půlka máslové dýně)
  • 1 lžíce přepuštěného másla (případně oleje)
  • zelená část z 1 pórku
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl

Postup

1

Předem namočenou čočku propláchneme a dáme vařit do vody. Vody dáme jen tolik, aby byla čočka potopená.

2

Zatímco se čočka vaří, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtkolečka.
Pórek nakrájíme na jemné nudličky.

3

Cibuli s pórkem dáme na přepuštěné máslo a počkáme, až začne cibule zlátnout.

4

Pečenou dýni (použila jsem máslovou, ale lze použít i hokaidó či kteroukoliv jinou) rozmixujeme ve vodě a nalijeme do hrnce k cibuli a pórku. Osolíme a na mírném ohni vaříme 20 minut.

5

Přidáme měkkou čočku i s vodou, ve které se vařila, necháme přejít varem a přidáme prolisovaný česnek.

Poznámka

Podáváme s pečivem – v mém případě s pohankovými vaflemi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Letní ananasový salát s jablky a konopným semínkem

Opravdu rychlý dezert bez přidaného cukru

Video: Bagetové lodičky plněné rozteklým sýrem, křupavou slaninou a krémovými vajíčky

Salát z pečené červené řepy a cibule

Risotto s cuketou

Kesu mrkvove kari

Krůtí játra na slanině

Avokádový salát s kuřecím masem a koriandrem

Zeleninové rizoto ze 3 druhů rýže

Brambory s hořčičným dressingem

Krémová žampionová omáčka

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido