Bezé roláda se šlehačkou

Lehká a nadýchaná, plná šlehačky a oříšků. Dříve zákusek, který jste koupili v každé cukrárně, dnes pro některé velká neznámá.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Oříškové bezé:

  • 125 g bílků
  • 80 g cukru krupice
  • 30 g mletých lískových oříšků
  • 40 g hladké mouky

Šlehačková náplň:

  • 250-300 ml smetany ke šlehání (použila jsem 35%)
  • 1-2 lžíce krupicového cukru (podle chuti)

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů, plech si vyložte pečícím papírem.
Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu, nejdříve šlehejte při nižších otáčkách samotné bílky, pak postupně přidejte cukr a otáčky zvyšte na maximum.
Stěrkou vmíchejte mleté oříšky a mouku. Těsto rozetřete na připravený pečící papír, není nutné po celé ploše, aby vrstva těsta nebyla příliš tenká. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 - 12 minut, až je těsto lehce do růžova.
Po upečení plát sejměte z plechu, lehce posypte moučkovým cukrem a překlopte na čistý kus pečícího papíru. Nechte vychladnout, pak papír z plátu opatrně sloupněte.

2

Smetanu ušlehejte společně s cukrem do tuha, rozetřete na vychladlý plát a pomocí pečícího papíru zatočte. Zabalenou roládu dejte do lednice vychladit.
Před servírováním posypte moučkovým cukrem, krájejte zoubkovaným nožem.

Poznámka

Pokud chcete roládu ještě vylepšit, můžete do ušlehané šlehačky vmíchat 50 g nastrouhané hořké čokolády nebo lžičku čerstvě mleté kávy. Já ji mám ale nejradši jen tak :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové jáhloto se sýrem

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Smažené špenátové kuličky

Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií

Nepečený dort s rybízem a domácí nutellou

Polévka z fazolí mungo

Rychlé gnocchi s houbami,parmazánem a červeným vínem

Zeleninové muffiny bez mouky

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Krémové těstoviny s ricottovou omáčkou a česnekem

Veganské vindaloo