Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Oběd bez polévky u nás jednoznačně nejde. Většinou jsou u nás polévky tak husté, že vydají za hlavní jídlo. Mohou ted sloužit buď jako polévka, to pokud se přidá více vývaru nebo jako vydatná večeře, kdy jsou opravdu husté. Kadý si vybere, tak jak to má rád. Dnešní polévka je plná zeleniny a naší oblíbené quinoi.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • olej
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g červené čočky
  • 3/4 listru kuřecího vývaru
  • 400g loupaných rajčat (plechovka)
  • sůl
  • pepř
  • uvařená quinoa (dle návodu)
  • směs sušeného koření (petržel, pažitka, libeček)
  • petrželka k podávání
  • zakysná smetana k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji osmahněte cibuli, mrkev a celer, a to přibližně 10 minut. Přidejte česnek a sušené koření a opékejte další minutu.

2

Poté přidejte rajčata a přilijte vývar, tak aby byla zelenina lehce ponořena. Na mírném ohni vařte přibližně dalších 5 minut, Vsypte čočku a vařte dalších 5 minut až čočka změkne.

3

Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou, petrželkou a uvařenou quinoi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bábovka plněná čokoládou

Smažené květákové placičky s jarní cibulkou a kari

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Seitan – základní recept

Těstovinový salát s tuňákem

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Proteinový koláčik

Slaný špaldový koláč s náplní z ricotty, brokolice a bylinek

Zdravá domácí zmrzlina z jediné ingredience

Červená čočka s kuřetem

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Provensálské ratatouille