Dýňová polévka
Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 dýně Hokkaido
- 1 menší žlutá cuketa
- 1-2 šalotky
- 2 mrkve
- zázvor (zhruba 1 cm)
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 kelímek cottage
- několik lístků šalvěj
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce smetany ke šlehání na zjemnění
- sůl
- pepř
Na ozdobu: - hrst dýňových semínek
- zakysaná smetana (příp. smetana ke šlehání)
Postup
1
Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.
2
Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilejte smetanu ke šlehání a promíchejte.
3
Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}