Dýňová polévka

Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 dýně Hokkaido
  • 1 menší žlutá cuketa
  • 1-2 šalotky
  • 2 mrkve
  • zázvor (zhruba 1 cm)
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 kelímek cottage
  • několik lístků šalvěj
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce smetany ke šlehání na zjemnění
  • sůl
  • pepř
    Na ozdobu:
  • hrst dýňových semínek
  • zakysaná smetana (příp. smetana ke šlehání)

Postup

1

Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.

2

Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilejte smetanu ke šlehání a promíchejte.

3

Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bruschette se špagetovou dýní

Zapečená polenta s mletým masem

Jablečný štrůdl

Bezový sirup

Karbanátky z trouby

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Krémová polévka z červené čočky

Snadný avokádový tatarák s bagetkou

Citrónovo-makové sušenky

Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Domácí listové těsto