Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Rádi byste k večeři uvařili něco výtečného, ale nemáte příliš času nazbyt? Zkuste tenhle rychlý recept. 🙂 Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 6

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 kousky vykostěných kuřecích prsou, podélně rozpůlených
  • 12 plátků šunky
  • 6 plátků sýra
  • 1 hrnek strouhanky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Postup

1

Menší pekáč vymažeme máslem. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

Kuřecí prsa rozložíme na pekáč. Na ně dáme šunku a následně sýr. Strouhanku smícháme s rozpuštěným máslem a nasypeme na poslední, sýrovou vrstvu.

3

Pečeme 30 – 35 minut, dokud kuře nepustí šťávu. Strouhanka musí získat zlatavý nádech.

4

3 lžíce másla

5

3 lžíce hladké mouky

6

1 hrnek mléka

7

½ hrnku kuřecího vývaru

8

½ lžíce dijonské hořčice

9

¾ lžičky worcesterové omáčky

10

½ hrnku jemně nastrouhaného parmazánu

11

sůl a pepř podle chuti

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Quiche se zeleninou

Jahodová ovesná kaše

Kuřecí kung pao s kešu

Pečená krůtí prsa s medem a slaninou

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Dokonalý cheesecake s malinovou polevou – krok za krokem

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Pikantní tofu s fazolkami

Parmigiana di melanzane

Krémová špenátová polévka se slaninou

Originální upíří koktejl s malinovou krví