
Knedlíky
Náplň
Další
První si připravíme bramborové těsto, já z časových důvodů preferuji předpřipravené, které stačí smíchat s vodou. Pokud však máte čas, uvařte si dopředu brambory, studené je pak rozmixujte a moukou zahustěte dle potřeby. Já si tedy radši koupím těsto předpřipravené, ve zdravé výživě seženete i bezlepkové. Sypkou směs tedy smícháme dle návodu s vodou a necháme chvíli odstát.
Sójový granulát nasypeme do vroucí osolené vody s trochou sójové omáčky a v otevřeném hrnci vaříme přibližně 10 minut. Potom zcedíme a POŘÁDNĚ vymačkáme v sítu přebytečnou vodu. Tofu nastrouháme a přidáme ke granulátu. Dvě lžičky Marmite rozmícháme v troše teplé vody a přidáme ke směsi (pokud nemáte, použijte sójovou omáčku nebo bujón). Směs zasypeme velkým množstvím uzené papriky (tak 3-4 lžičky), přidáme lžičku uzeného česneku, 2 lžičky prášku z červené řepy (kvůli barvě) a nakonec dosolíme a opepříme.
Obě cibule si nakrájíme na malé kostičky, smažíme na kokosovém tuku do zhnědnutí - klidně více (jak kdo má rád), půlku osmažené cibulky přidáme ke směsi, kterou budeme plnit knedlíky. Směs pořádně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
Z bramborového těsta si vyválíme placku a skleničkou vykrajujeme kolečka, doprostřed kolečka vždy dáme větší lžičku směsi a slepíme okraje k sobě tak, aby vznikl knedlíček.
Knedlíky vhazujeme do vroucí osolené vody, vaříme cca 5-10 minut (až vyplavou, chviličku počkáme a vyndaváme). Dané množství mi vyšlo na 43 knedlíčků a část těsta ještě zbyla (došla náplň).
Knedlíky podáváme se zelím posypané osmaženou cibulkou. Při podávání si v troše teplé vody rozmícháme miso pastu a knedlíčky polijeme - je to neodolatelné!