Plněné bramborové knedlíky bez masa

Bramborové knedlíky plněné uzeným bylo mé oblíbené jídlo, když jsem byla ještě dítě. Ani nyní při své veganské stravě se jich však nemusím vzdát. Veganská varianta chutná prostě skvěle a rozdíl v chuti je minimální. Rozhodně doporučuji vyzkoušet všem, kteří si pořád myslí, že se vegani nikdy pořádně nenadlábnou!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Knedlíky

  • 2 balení bramborového těsta (nejlépe ze zdravé výživy, seženete zde i bezlepkové)

Náplň

  • 1 uzené tofu
  • 1 sójový granulát
  • 2 lžičky marmite
  • kvalitní sójová omáčka
  • uzená paprika
  • pepř, sůl
  • prášek z červené řepy
  • lžička česnekového prášku
  • větší cibule

Další

  • miso pasta k podávání
  • cibule
  • kokosový tuk
  • zelí

Postup

1

První si připravíme bramborové těsto, já z časových důvodů preferuji předpřipravené, které stačí smíchat s vodou. Pokud však máte čas, uvařte si dopředu brambory, studené je pak rozmixujte a moukou zahustěte dle potřeby. Já si tedy radši koupím těsto předpřipravené, ve zdravé výživě seženete i bezlepkové. Sypkou směs tedy smícháme dle návodu s vodou a necháme chvíli odstát.

2

Sójový granulát nasypeme do vroucí osolené vody s trochou sójové omáčky a v otevřeném hrnci vaříme přibližně 10 minut. Potom zcedíme a POŘÁDNĚ vymačkáme v sítu přebytečnou vodu. Tofu nastrouháme a přidáme ke granulátu. Dvě lžičky Marmite rozmícháme v troše teplé vody a přidáme ke směsi (pokud nemáte, použijte sójovou omáčku nebo bujón). Směs zasypeme velkým množstvím uzené papriky (tak 3-4 lžičky), přidáme lžičku uzeného česneku, 2 lžičky prášku z červené řepy (kvůli barvě) a nakonec dosolíme a opepříme.

3

Obě cibule si nakrájíme na malé kostičky, smažíme na kokosovém tuku do zhnědnutí - klidně více (jak kdo má rád), půlku osmažené cibulky přidáme ke směsi, kterou budeme plnit knedlíky. Směs pořádně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.

4

Z bramborového těsta si vyválíme placku a skleničkou vykrajujeme kolečka, doprostřed kolečka vždy dáme větší lžičku směsi a slepíme okraje k sobě tak, aby vznikl knedlíček.

5

Knedlíky vhazujeme do vroucí osolené vody, vaříme cca 5-10 minut (až vyplavou, chviličku počkáme a vyndaváme). Dané množství mi vyšlo na 43 knedlíčků a část těsta ještě zbyla (došla náplň).

6

Knedlíky podáváme se zelím posypané osmaženou cibulkou. Při podávání si v troše teplé vody rozmícháme miso pastu a knedlíčky polijeme - je to neodolatelné!

7
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bryndzová klasika

Video: Nepečený čokoládový dort s celozrnnými sušenkami a ořechy

Mrkvový koláč

Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Salát s avokádem a kuřecím masem

Výborný čočkový salát

Smažené kuře

Snadná hrnková bábovka s mákem

Vegetariánské chilli con carne

Kyšková polévka od míši d.

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Sezamová pražená cizrna