K tomuhle skvělému koláči nebo řezům, jak chcete, mě přivedla sestra. Na rodinnou oslavu donesla koláč plný vloček, šťavnatý, ale ne příliš mokrý, prostě vláčný tak akorát. Příjemnou vůni tvořila čokoláda v kombinaci s vanilkou. Netrvalo dlouho a recept jsem prostě musela mít. Jelikož mám ráda si chutě vyladit podle sebe, mírně jsem pozměnila suroviny a upravila množství. To, že je bezlepkový a bez laktózy, je plusem navíc.
Tyna
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
125 g jáhlových vloček
125 g ovesných vloček bez lepku
60 g třtinového cukru
50 g hořké čokolády nasekané
5 lžic 100% arašídového másla s kousky oříšků
250 ml sójového vanilkového nápoje
vanilkový extrakt
špetka soli
Postup
1
Suché suroviny včetně čokolády smíchejte. Přidejte máslo, vanilkový extrakt a nápoj a pečlivě promíchejte. Vznikne vám mokrá směs. Tu vlijte do zapékací formy vyložené pečicím papírem a pečte horkovzdušně na 175 °C asi 20–25min.