Bezlepkový quiche

Eva Čejková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 250 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 110 g másla
  • 25 g   kokosového oleje
  • špetka soli ( já používám černou Himalajskou sůl )
  • 5 PL vody

Náplň

  • 2 červené cibule
  • 2 žluté cibule
  • 5 větších žampionů
  • 1 dcl piva
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Schwarzwaldská šunka
  • špetka muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl
  • Eidam
  • Cheddar
  • Parmazán

Postup

1

Mouku, máslo , kokosový olej, sůl, vodu smícháme a utvoříme těsto, které necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici

2

Po vytažení z lednice počkáme, až těsto malinko povolí a znovu prohněteme a po té namačkáme do formy.

3

Dno těsta propícháme vidličkou a přikryjeme alobalem, na který nasypeme fazole na zatížení a pečeme 15min. na 200 stupňů.

4

Cibuli nakrájíme na proužky a na olivovém oleji osmažíme, přidáme šunku , chvíli snažíme a poté podlijeme pivem . Dusíme tak dlouho, než se nám vypaří alkohol. Mezi tím , si v míse rozšleháme vejce se smetanou , pepřem , solí a muškátovým oříškem .

5

Do na polo upečeného korpusu nasypeme žampiony , cibulovou směs , zalijeme smetanou s vejci a zasypeme nastrouhanou variací sýrů . Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě asi 35min při stejné teplotě .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýnovy džus

Rajčatová polévka

Pečená kuřecí prsa s rajčaty, cizrnou a podávaná s kořeněným jogurtovým dipem

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Kuřecí kari

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Svačinka s arašídovým máslem

Máslo s medvědím česnekem

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

Šneci

Muffiny se špenátem