Panna cotta z kokosového mléka

Tahle italská klasika je vděčným dezertem, jehož příprava je naprostá hračka a nezabere Vám déle než 10 minut. Musíte pak sice počítat s pár hodinami chlazení v lednici, ale jak známo, na dobré věci si člověk musí počkat :) Ve většině receptech je základem panna cotty smetana, já jsem se ale rozhodla tentokrát vydat jinou cestou a nahradila jsem ji plnotučným kokosovým mlékem. Co ale tuto panna cottu dělá skutečně zajímavou, je prášek mesquite, který jsem do ní zamíchala. Že jste o něčem takovém nikdy neslyšeli? I pro mě byla tato peruánská superpotravina naprostou novinkou. Jde o prášek z rozemletých plodů jihoamerického stromu mesquite, někdy známého také jako "algarrobo", který je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin se spoustou vlákniny. Dost mě překvapil nasládlou chutí a vůní zkaramelizovaných ořechů, takže jsem se ho rozhodla do panna cotty použít k ochucení a částečně jako sladidlo.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 3 panna cotty (nádobky o objemu 125 ml):

  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce prášku mesquite
  • 2 lžičky agaru

Postup

1

V menším hrnci si rozehřejte kokosové mléko, které oslaďte kokosovým cukrem a přidejte prášek mesquite a důkladně ho v mléce rozšlehejte metličkou. Vše nasporáku prohřívejte zhruba 4 minuty, mléko se ale nesmí vařit.

2

Na závěr do směsi zamíchejte agar a ještě minutu prohřívejte za stálého míchání.

3

Tekutinu přelijte do připravených nádobek (mističek, kelímků) vymazaných olejem a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 5 hodin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou

Bryndzová klasika

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Zdravé veganské kokosky ze 3 surovin hotové do 30 minut (video)

Restovaná ryba s hráškovým pyré

Zelené kuřecí kari

Ravioly z červené řepy s kozím sýrem

Smetanové kuře v kukuřičné strouhance

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou

Indické sladké kuře

Grilované tofu s shiitake houbami

Zakroucené listové tyčinky se dvěma druhy sýru a tymiánem do 30 minut