Osvěžující mangová panna cotta

Panna cotta je skvělý smetanový dezert oblíbený snad všemi. Navíc v kombinaci s mangem se dostává na úplně jinou úroveň, jelikož je úžasně osvěžující a proto se skvělé hodí jako sladká tečka v horkých dnech. :)

Karolína

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 střední manga
  • 240 ml mangové šťávy (džusu)
  • 1 balení želatiny v prášku
  • 360 ml plnotučného mléka
  • 60 g cukru
  • 2 lžíce želatiny v prášku
  • 1 lžička soli
  • 360 ml smetany ke šlehání
  • 14 lžičky vanilkového extraktu
  • 14 hrnku nakrájeného manga
  • 1/4 hrnku malin

Postup

1

Manga si oloupeme, nakrájíme, odstraníme pecku. Dáme je do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka na pyré.

2

Do malé misky si nalijeme mangovou šťávu a poprášíme ji želatinou. Necháme 10 minut odstát, aby želatina změkla a poté promícháme. Dáme do mikrovlnky na 1 minutu a znova promícháme. Tuto směs smícháme s mangovým pyré.

3

Skleničky ve kterých budeme panna cottu servírovat si dáme do muffinového plechu v úhlu 45°. Pokud vám budou skleničky sjíždět, vypodložte je utěrkou či malým hadříkem. Do skleniček nalijeme mangovou směs a dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

4

Do středního hrnce si nalijeme mléko a poprášíme jej želatinou. Necháme 10 minut odstát, aby želatina změkla a poté promícháme. Hrnec dáme na plotýnku na střední plamen. Přidáme cukr a promícháme. Hrnec sundáme z plotny a přimícháme smetanu, vanilkový extrakt a sůl. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a poté nalijeme do skleniček.

5

Necháme vychladit 1-2 hodiny. Na závěr můžeme ozdobit nakrájeným mangem a malinami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Přirozeně bezlepková čokoládová roláda

Nepečené Fit ovesné sušenky ze 4 zdravých ingrediencí

Cuketová polévka

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Zeleninové rissoto se sójou

Špagety s krevetami a špenátem

Kakaové řezy

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Nádivka s uzeným masem

Jednoduchý Oreo cheesecake

Kuskus na sladko