Rychlá cuketová pomazánka

Je tady sezóna cuket. Cuketové špagety, cuketa smažená, pečená, na kari, se sýrovou omáčkou...většinou se používá jen tvrdá část a pro vydlabaný vnitřek není využití. Tak jsem tento vnitřek, který mi zbyl po přípravě cuketových špaget, přetvořila na pomazánku.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Vydlabaný vnitřek z 1 větší cukety
  • 2 větší cibule
  • 2 vrchovaté lžíce hladké kukuřičné mouky
  • 5 lžic oleje
  • vrchovatá lžička koření (používám doma namíchané grilovací koření složené z kmínu, pepře, sušeného česneku, sušeného koriandru, rozmarýnu, hořčičného semínka, červené papriky a chilli koření
  • sůl

Postup

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme jí smažit na olej. Přidáme nadrobno nakrájený vnitřek z cukety.

2

Necháme smažit, dokud nezačne cuketa zlátnout.

3

Potom přisypeme koření, kukuřičnou mouku, osolíme, promícháme a necháme ještě chvilku smažit, dokud směs nezhoustne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sekaná s pivní marinádou

Video: Snadní BBQ pizza šneci s kuřecím masem

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Špenátovo-vajíčkové muffiny s restovanými bramborami a šunkou

Fazolová kyselica

Restovaná kuřecí prsa s parmazánem a cuketovými nudlemi

Masové kuličky s omáčkou – výborné k bramborové kaši

Cizrna s pečenou dýní

Dýňový koláč

Snadné bylinkové kuře s cuketou z jedné pánve

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu