Rychlá cuketová pomazánka

Je tady sezóna cuket. Cuketové špagety, cuketa smažená, pečená, na kari, se sýrovou omáčkou...většinou se používá jen tvrdá část a pro vydlabaný vnitřek není využití. Tak jsem tento vnitřek, který mi zbyl po přípravě cuketových špaget, přetvořila na pomazánku.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Vydlabaný vnitřek z 1 větší cukety
  • 2 větší cibule
  • 2 vrchovaté lžíce hladké kukuřičné mouky
  • 5 lžic oleje
  • vrchovatá lžička koření (používám doma namíchané grilovací koření složené z kmínu, pepře, sušeného česneku, sušeného koriandru, rozmarýnu, hořčičného semínka, červené papriky a chilli koření
  • sůl

Postup

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme jí smažit na olej. Přidáme nadrobno nakrájený vnitřek z cukety.

2

Necháme smažit, dokud nezačne cuketa zlátnout.

3

Potom přisypeme koření, kukuřičnou mouku, osolíme, promícháme a necháme ještě chvilku smažit, dokud směs nezhoustne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tortellini in brodo

Podzimní dýňové cupcakes bez cukru a lepku

Jemná bramborová polévka se smetanou a kousky slaniny

Pečené bramborové mini frittaty se zelenými fazolkami

Jednoduché lilkové lasagne

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Čokoládovo-cuketová buchta

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Čerstvé těstoviny s vepřovou panenkou

Vepřenky s hořčičnou kaší

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony