Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Je lehká, krémová a tak snadná :). Příprava zabere jen pár minut a nemusíte ani zapínat troubu.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 6 malých skleniček si připravte:

  • 7 g práškové želatiny
  • 60 ml studeného mléka
  • 300 ml smetany min. 33%
  • 60 g moučkového cukru
  • 240 ml podmáslí

Citronový krém (lemon curd):

  • 2 žloutky
  • 35 g krupicového cukru
  • 35 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 25 g másla
  • citronová kůra nebo citronový olej

Postup

1

Želatinu nasypte do misky a zalijte studeným mlékem, nechte 5–10 minut nabobtnat.
V hrnci zahřejte smetanu společně s cukrem a na mírném plameni přiveďte těsně pod bod varu. Stáhněte z kamen, nechte malou chvilku zchladnout a pak část smetany nalijte na želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí, pak vlijte zpátky do hrnce. Přilijte podmáslí a dobře promíchejte. Můžete přidat 2–3 kapky citronového oleje. Nalijte do připravených skleniček, kousek pod okraj, aby zbylo místo na citronový krém. Dejte ztuhnout do lednice, min. na 2–4 hodiny.

2

Všechny suroviny dejte společně do misky a zahřívejte v páře za občasného míchání do zhoustnutí. Krém by měl mít konzistenci asi jako kaše. Nechte vychladnout, pak lehce našlehejte a navrstvěte na ztuhlou panna cottu.

Poznámka

Můžete podávat hned nebo uchovat 1–2 dny v lednici (lépe zakryté).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Jednoduchý zeleninový krém

Ovocné mini koláčky z listového těsta

Fit pomazánka s řepou a křenem

Fitness jogurtové lívance plné bílkovin za 30 minut

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Slané vafle

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Okurkovo-kukuřičný salát s bylinkami

Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Nepečené kokosové kuličky s javorovým sirupem a čokoládovou polevou

Nadýchaná čokoládová pěna ze 2 ingrediencí, po které nepřiberete