
Na 6 malých skleniček si připravte:
Citronový krém (lemon curd):
Želatinu nasypte do misky a zalijte studeným mlékem, nechte 5–10 minut nabobtnat.
V hrnci zahřejte smetanu společně s cukrem a na mírném plameni přiveďte těsně pod bod varu. Stáhněte z kamen, nechte malou chvilku zchladnout a pak část smetany nalijte na želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí, pak vlijte zpátky do hrnce. Přilijte podmáslí a dobře promíchejte. Můžete přidat 2–3 kapky citronového oleje. Nalijte do připravených skleniček, kousek pod okraj, aby zbylo místo na citronový krém. Dejte ztuhnout do lednice, min. na 2–4 hodiny.
Všechny suroviny dejte společně do misky a zahřívejte v páře za občasného míchání do zhoustnutí. Krém by měl mít konzistenci asi jako kaše. Nechte vychladnout, pak lehce našlehejte a navrstvěte na ztuhlou panna cottu.
Můžete podávat hned nebo uchovat 1–2 dny v lednici (lépe zakryté).