Zapečené fazolové lusky s bramborami

Zapečené fazolové lusky s bramborami

Ingredience na 4 porce

  • 5 větších brambor
  • 1 balíček mražených fazolových lusků – cca 350 g
  • 1 cibule
  • olej – na orestování cibule
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • špetka sladké papriky
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 100 g eidamu

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Uvařte brambory, které pak nakrájejte na silnější kolečka a vyskládejte jimi zapékací mísu vymazanou máslem.

2

Poté dejte na 10 minut vařit lusky.

3

Na pánvi na troše oleje orestujte cibuli. Poté k ní přidejte uvařené zcezené lusky. Chvíli poduste a poté nalijte na brambory.

4

Nakonec vyšlehejte vejce, osolte a přidejte mletou papriku a vmíchejte zakysanou smetanu.

5

Směs nalijte na lusky a nakonec zasypte strouhaným sýrem.

6

Pečte cca 20 minut při 180 °C.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Modemalist

Modemalist (autor)

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře