Kokosové mléko za pár korun

Výborné, rychlé a levné kokosové mléko připravíte snadno doma, hodí se do smoothie, kakaa či ovesné kaše, skvělé je také v omáčkách s kari.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g sušeného kokosu
  • 800–1000 ml vody
  • na dochucení: špetka soli

Postup

1
Kokos dáme do vyšší mixovací nádoby (pokud máme tyčový mixér) nebo rovnou do mixéru, zalijeme horkou vodou z konvice – množství zvolíme tak, aby se nám to potom bez problémů mixovalo, já dávám na začátku přibližně 700 ml, protože mixuji tyčovým mixérem.
2
Mixujeme opravdu poctivě alespoň 5 minut. Poté můžeme doředit. Směs musíme nechat trochu vychladnout, necháme tedy stát 20–30 minut.
3
Mléko scedíme přes sítko a zbytek pořádně vymačkáme přes plátýnko. Mléko dochutíme špetkou soli, případně můžeme trochu dosladit např. datlovým sirupem, pampeliškovým medem, ...

Poznámka

Hmotu, která vám po zcezení zbude, nevyhazujte – můžete ji použít ihned do nějaké bábovky či kuliček místo kokosu. Lze ji také usušit a použít později, pokud se usušená hmota umele, získáte kokosovou mouku.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Video: Crème brûlée – cheesecake s malinami

Kuře na zimní zelenině

Estonský kringel

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Recept na vláčný mrkvový dort s banánem a ricottovým krémem

Krkovička s rajčátky a mrkví

Matcha cookies s čokoládou a guaranou

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Losos s pomerančovo-medovou omáčkou a černým sezamem

Recept na domácí Irish Cream