Rychlý jahodový džem s chia semínky a medem

Připravte si skvělý jahodový džem, který budetet mít hotový za pár minut. Recept je ozvláštněn chia semínky a sladký i bez rafinovaného cukru. Džem můžete uvařit i z jiného ovoce, například malin, borůvek či ostružin.
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: cca 2 hrnky džemu

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky nakrájených jahod (popř. jiného ovoce)
  • 1 až 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 až 2 lžíce sladidla – medu nebo agávového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek

Postup

1

Připravte si jahody. Očistěte a zbavte je stopek. Nakrájejte na menší kousky.

2

Přendejte nakrájené jahody do rendlíku a vařte 5 až 10 minut. Jemně rozmačkejte pomocí šťouchadla na brambory.

3

Vmíchejte med a citrónovou šťávu a ihned odstavte z plotny.

4

Vmíchejte chia semínka a nechte 5 minut stát.

5

Jakmile džem vychladne na pokojovou teplotu, přelijte jej do sklenice, ve které chcete skladovat. V Lednici vydrží přibližně 2 týdny.

6

Džem můžete připravit i bez vaření: Jahody rozmačkejte a vmíchejte zbytek ingrediencí. Džem ovšem nebude tak hustý, jako vařený. Dlouho jej neskladujte, mohl by se zkazit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Raw kakaovo-kokosové tyčinky

Bezlepkový Sachr dort

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Prosciutto e melone

Paštika z krůtích jater

Bohatě jablečný koláč s drobenkou na máslovém korpusu

Vláčný tvarohový koláč s rozinkami

Lokše plněné zelím a hlívou

Kuřecí křidélka v medové marinádě

Bezlepkový rychlý švestkový crumble

Dýňové špagety se slaninou a česnekem

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou